Zonguldak'ta palamut bolluğunun ardından balığa doyan vatandaşlar, geleneksel yöntemlerle balıkları lakerda ve salamura yaparak saklamaya çalışıyor.
Karadeniz'de bu yıl yaşanan palamut bolluğunun ardından vatandaşlar; balığı daha uzun sürelerde saklayabilmek için lakerda ve salamura yapmaya başladı. Olta ile tutulan ve yağlı balıklardan yapılan lakerda için 20 günlük süreç yaşandığını aktaran vatandaşlar, "Palamut tok balık olduğu için insanlar pek yiyemiyor. O yüzden lakerda ve salamura yapılıyor" diye ifade etti.
Büyüklerinden öğrendiği konserveyle balık saklama yöntemini hobi olarak yaptığını anlatan 60 yaşındaki İsmail Hakkı Balta, "Atadan babadan balıkçıyım. Bu işler benim hobim. Aynı zamanda ticari olarak da bu işi yapıyorum. 60 yaşındayım. 8 yaşından beri denizdeyim, balıkçılıkla uğraşıyorum. Lakerdayı hobi olarak kendimize ve dostlarımıza yapıyoruz. Ticari olarak yapmıyorum. Eşimiz, dostumuz, arkadaşlarımıza da bu işi severek öğreterek de yapmaya çalışıyoruz. Bu bir gelenektir. Çok eski bir gelenektir. Bunu biz atalarımızdan öğrendik. Dostlarımıza, arkadaşlarımıza, gelecek nesillere de bu geleneği sürdürebilmek için dostlarımıza göstererek yaptık" dedi.