AYDEM Enerji Zonguldak için ve bölge içinde  çok önemli bir şirket.

Bizler içinde çok önemli.

Bölgemiz için değerli.

Çünkü AYDEM Enerji bünyesinde ülkemizin ilk termik santrali ÇATES var.

Yatağan termik santrali var.

Kömürler çalışan termik santrallerimiz.

Hepsi de çok önem arz ediyor.

Bugün ki değerleri rakamsal büyüklük olarak iki milyar dolar.

Bundan altı yıl önce 1.5 milyar dolardı.

Biliyoruz ki kömürle çalışan termik santrallere çok büyük çevre ve filtre  adına  yatırım yapıldı.

Kömürle çalışan termik santraller bu halka arzın içerisinde yok.

Ve gelelim bugün adına dün başlayan halkın arzın detaylarına.

Türkiye’nin sadece %100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş.’nin halka arzında talep toplama süreci 19 Nisan Pazartesi günü (dün ) başladı. ve 22 Nisan Perşembe sona erecek.

Pay başına fiyat aralığının 8,50 – 9,90 TL olarak belirlendiği, oransal dağıtım yöntemiyle gerçekleşecek halka arzda, 1 milyar TL’lik gelir hedefleniyor. Söz konusu halka arz, son 3 yılın en büyük halka arzı*olarak öne çıkıyor.

Türkiye’nin portföyünün %100’ü yenilenebilir kaynaklardan oluşan en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, halka arz süreciyle ilgili bilgi vermek amacıyla Aydem Enerji CEO’su ve Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İdris Küpeli, Aydem Enerji CFO’su ve Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Galip Ayköse ve Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha’nın katılımıyla çevrim içi bir basın toplantısı düzenledi.

Aydem Enerji’nin yenilenebilir alanında faaliyet gösteren iştiraki Aydem Yenilenebilir Enerji’nin halka arz süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan Aydem Enerji CEO’su ve Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İdris Küpeli, “Büyüme ve güven odaklı, cazip bir yatırım fırsatı. Aydem Enerji Ailesi olarak gurur ve mutluluk verici bir süreç içerisindeyiz. Türkiye’nin %100 yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji’nin halka arzı, hem şirketimiz hem de ülkemiz adına çok büyük bir önem taşıyor. Son 3 yılın en büyük halka arzı olacak bu işlemden, 1 milyar TL’lik gelir bekliyoruz” dedi.

Küpeli: “2021 yılı hibrit yatırımlarımız için başlangıç olacak, kurulu gücümüzü 5 yılda iki katına çıkaracağız. Çevresel-Sosyal-Yönetişimsel skoru ile Türkiye elektrik sektörü lideri. Genel merkezimizde ve Türkiye geneline yayılan 25 yenilenebilir enerji santralimizde, atıklarımızı etkin bir şekilde yönetiyor, geri dönüşümünü sağlıyoruz. Faaliyetteki tüm santrallerimizin Sıfır Atık Belgesi bulunuyor” dedi.

Tüm bu önemli açıklamalar sonrası son olarak değerlendirirsek,

Evet Aydem Enerji çok önemli  ve değerli bir  şirket.

Halkımızla dün itibarı ile buluştu

Ve  halka arz start aldı.

Ülkemiz adına son üç yılın en büyük arzı.

Ve gelecek adına hep büyüme, genişleme ve yatırım vaat eden AYDEM Enerji, sektörde ki başrol oyuculuğunu, deneyimini  ve tecrübesini halkı ile paylaşıyor.

AYDEM  Enerji gelecek adına  daha güvenle yol alacak.

Tam kırk yıllık bir enerji yolculuğunun içi dolarak yürünüyor.

Geleceğe umutla ve ümitle bakılıyor.

Ülkemizin şirketleri tabi ki göz bebeğimiz.

Enerji şirketleri.

Eneri yatırımları.

EN popüler sektör.

Bu nedenle halka açılmaları da çok önemli ve değerli görüyoruz.

Halka açılmalar şirketler adına da önemli bir özgüven yaratıyor.

Bununda altını çizelim.

AYDEM Enerji’ye başarılar dileyelim.

Hayırlısı olsun.