Zonguldak İl Genel Meclisinin Aralık ayı ilk birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oylandı.

Gündemin 3 maddesinde yer alan 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 26/a maddesi gereğince hazırlanan, İl Özel İdaresi 2023 Yılı Yatırım Programının görüşülmek üzere ilgili komisyonların havalesine oy birliği ile kararı verildi.

Mecliste gündem dışı söz alan CHP’li il genel meclis üyesi Hayrettin Kartal, Kasım ayı son birleşiminde söz verilmeme tartışmasını hatırlattı.

İlgili mevzuatları okuyan ve kendisinin söz kullanma hakkının olduğunu ifade eden Hayrettin Kartal kendisine söz verilmemesi nedenini İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli'den özür dilenmesini beklediğini ifade etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli’de kendisine bu zamana kadar hep söz verildiğini söz verme konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmadığını belirterek "Ben özür dilemiyorum özür dilenmesini gerektirecek bir durum da yok" ifadesini kullandı.

Tartışmalarda il genel meclis üyeleri AK Parti grup başkan Vekili İsmail Terzi ve Abdullah Karagüzel'de görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Gündem dışı söz alan AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Filiz Ünal Sarsık ve CHP’li il genel meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıldönümünü kutladılar. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi