Zonguldak'ta 217 kiloya ulaşarak yürüyemeyecek hale gelen 43 yaşındaki hasta, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde geçirdiği tüp mide ameliyatının ardından kilolarından kurtulacak.
Alaplı ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki Adem Koçak, 7 ay önce fazla kilolarıyla uğraşırken ameliyat olmaya karar verdi. Merdiven kullanırken nefes darlığı çeken, ulaştığı 217 kiloyla adeta yürüyemez hale gelen Koçak, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görev yapan genel cerrah doktor öğretim üyesi İlhan Taşdöven ile tanıştı.
Hazırlanan program doğrultusunda ilk olarak 8 kilo veren Koçak, tüp mide ameliyatı için ameliyat masasına yattı. Yaklaşık 40 dakika süren ve başarılı geçen operasyonun ardından sağlığına kavuşan ve diyetlerle kilo vermeye başlayan Koçak, yeniden yürümeye başlayınca moral buldu.
"Ameliyat sonrası moralim yerine geldi"
Çocukluğundan bu yana kilo aldığını anlatan Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Çocukluğumdan beri kilo alıyorum. Ameliyat için araştırma yaparken İlhan hocaya rastladım. Burada olduğunu gördüm. Gelmeye karar verdim. Yürürken sırtım ve ayaklarım ağrıyordu. Zorluk çekiyordum. Nefes sıkıntısı oluyordu. Merdiven çıkarken zorlanıyordum. Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Moralim de yükseldi. Ameliyat olduğum için de daha mutluyum. Doktorun önerilerine uyacağız. Taburcu olacağız. Diyete uyacağız, spor yapacağız."