Son günlerde artan akaryakıt fiyatlarına dikkat çeken Osman Köksal Bahar; “Piyasada durumumuz belli  şoför sigortasından al, mazot fiyatından al, parça fiyatından al. Trafik sigortasından al, kaskosundan al hepsine çok farklı bir şekilde gündemi takip ediyorsunuz. Büyük bir zam oranı geldi. Her gün de bir lira veya bir elli bir seksen kuruş belirli gün aralıklarıyla beraber devam etmekte olan bir fiyat artışları var. Bu herkesi etkilediği gibi bizim esnafımız da etkiliyor. Hatta bizim esnafımızı daha çok etkiliyor. Bütün bazı parçalarımız dolara endeksli olduğu için zaten sanayiye yanaşamıyoruz. Fiyat artışları, parçaları da hat safhaya kadar gelmiş. Bunun yanında ekstra olarak bizim parça veya mazot konusunda veya konusunda artışlar daha farklı bir seviyeye geldiği için bizim mecburen taksimetrelerimize ücret tarifesini yansıtmak zorunda kaldık.”

MARKET SERVİSLERİ DENETLENSİN

Çağlayan “Yalanda Nirvana’ya ulaştı, konu hakkında hukuki süreci başlattık” Çağlayan “Yalanda Nirvana’ya ulaştı, konu hakkında hukuki süreci başlattık”

Market servislerinin K2 belgesi zorunluğunun olduğunu ve denetlenmesi için yetkilileri göreve davet eden Bahar, "Market servisleri ile ilgilide bizim büyük bir sıkıntımız var. Bu market servisini kanunen kendi yerine ait olan taşımacılığı yapabilir ama belediyeden güzergah belgesi alıp aynı güzergahtan gidip geriye aynı güzergahtan dönemez. Dönüşte de yolcu alamazlar. Bunların Yıldızlı K2 belgeleri olmak zorunluluğu var. Araçlarının üzerine de hangi servisçiliği yapıyorsa onu marketini aracın üzerine yazıp bir sürü prosedürü var. Bunları yerine getirip bu belgeyi almak zorunlulukları var. Eğer bu belgeleri almaya kalkarlarsa bu market servisçiliğini de yapamazlar çünkü bunu da alma gerekli bu belgeyi veren belediyemiz veya trafikle ilgili ekiplerimizi rica ediyoruz kendilerinden bir denetim yapmalarını istiyoruz. Çünkü bu marketten yüz lira da alışveriş yapanı müşteri çekebilme adına geliyorlar servis yapıyorlar. Bu da bizim dolmuşçuyla taksici esnafımızı zor durumda bırakıyor. Bunun da denetlenmesini yetkililerden rica ediyoruz” dedi. (Haber: Sertaç Özdemir)

zonguldak taksi zammı

Editör: Muhammet