Zonguldak’ta ekmeğe zam gelmesi yönünde yapılan görüşmelerin ve eylemlerin ardından, Valilikten yapılan açıklamada, 37,5 lira kabul edilmemişti. Fırıncılar ise buna rağmen yarın itibariyle ekmeği 7,5 liradan satışa sunacaklarını duyurdu.
Zonguldak Valiliği ekmeğe gelen son zammı yüksek bularak itiraz sürecini başlattıklarını duyurmuştu. Yapılan açıklamada şöyle denmişti: 
“5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Kanunu’nun 62. maddesi gereğince 22.07. 2023 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere ilimiz için hazırlanan 37.50 TL kg Ekmek Fiyat Tarifesi 20.07.2023 Perşembe günü akşamüzeri Valilik makamına sunulmuştur.
Talep ile ilgili illerimizdeki kg olarak ekmek fiyat tarifesi uygulamalarına bakıldığında; 2 ilimizde 35.70 liradan satılan ekmek Zonguldak’ta da 37,50 lira fiyattan satılması yüksek fiyattır,
Yukarıda belirtilen bilgiler değerlendirildiğinde; ilimiz için talep edilen 37,50 TL fiyat ülkemizde en yüksek kg fiyat tarifesi olması sebebiyle Valilik Makamınca uygun görülmemiş, konunun diğer illerimizdeki uygulamalar doğrultusunda yeniden görüşülmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir.”
YARIN İTİBARİYLE EKMEK 7,5 LİRA
Valilikten yapılan bu açıklama öncesi Zonguldak Esnaf Odaları Birliği ise ekmeğe zam geldiğini açıklamış ve cumartesi günü itibariyle 7,5 liradan satışa sunulacağını açıklamıştı.
Ortaya bir ekmek kavgasının çıktığı izlenimi kamuoyunda oluşurken Kozlu’da ise ekmek 200 gramı 7 buçuk liradan satılacak.
Zonguldak merkezde de yarın itibariyle ekmeğin 7,5 liradan satışa sunulacağı öğrenildi. Zonguldak Valiliği’nden konu ile ilgili itiraza karşılık fırıncıların yeni tarife ile ekmeği satışa sunmasının ardından yasal sürecin başlatılması bekleniyor. 
Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Facianın 14’üncü yılında acılar tazelendi Facianın 14’üncü yılında acılar tazelendi

ekmek eylemi

Editör: Muhammet