Zonguldak'ta zabıtalar denetimlerine başladı Zonguldak'ta zabıtalar denetimlerine başladı

Türkiye’de yiyecek ve içecek hizmeti veren iş yerleri, yeni düzenleme doğrultusunda fiyat listelerini kapılarının önüne ve masalara koymaya başladı.
Ticaret Bakanlığınca işletmeler için fiyat etiketlerine yönelik önemli bir karar alındı. 1 Ocak 2024 itibarıyla lokanta, restoran, kafe ve pastanelerin fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyması zorunlu oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; işletmeler, hizmetin özelliği ve tüketiciye sunuluş biçimine göre fiyat listesini iş yerine asmakla yükümlü olmaya başladı. Ülke genelinde tüm lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek, içecek hizmeti veren işletmeler fiyat listelerini giriş kapısı ve masa üstlerine konulmasının zorunlu hale gelmesine rağmen Zonguldak’ta bu kurala uyan iş yeri sayısı oldukça az. 
Özellikle haksız rekabetin önüne geçme amacıyla başlatılan uygulamada, müşteriler fiyat listelerini görerek bütçesi doğrultusunda sipariş verebilecekler. Zonguldak’ta bazı vatandaşlar bu zorunluluğa uyulmaması konusunda tepki göstererek, yetkililerin gerekli yaptırımları uygulamaları gerektiğini ifade etti. 

KEAL Model Birleşmiş Milletler 2024 konferansı sona erdi KEAL Model Birleşmiş Milletler 2024 konferansı sona erdi

WhatsApp Image 2024-01-05 at 16.41.38 (1)
“HERKES KAFASINA GÖRE FİYAT VERİYOR”
Vatandaşlar konu ile ilgili olarak, “Bütün işletmelerin bu uygulamaya uyması gerekiyor. Fiyatları görmemiz ve ona göre sipariş vermemiz gerekiyor. Bu uygulama oldukça iyi ancak Zonguldak henüz tam anlamıyla bu uygulamaya adım atamadı. Gerekli denetlemelerin artırılması gerekiyor. Yoksa herkes kafasına göre fiyat veriyor. Müşteri en azından kime, neye ne kadar ödeyeceğini öğrenir.” Şeklinde ifadeler kullandılar. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Virda Şahin