TFF  Hukuk Kurulu, Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçına inceleme başlatıyor TFF Hukuk Kurulu, Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçına inceleme başlatıyor

2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor’da sessizlik bozuluyor. Kırmızı-Lacivertli kulüpte, hafta sonu yönetim, teknik direktör ve transfer konularında sürpriz gelişmeler yaşanacak.

2015-2016 sezonundan bu yana mücadele ettiği 2. Ligde 8’inci sezonunu yaşayacak olan Zonguldak Kömürspor, 26 Ağustos’ta başlayacak 2023-2024 sezonu hazırlıkları için 17 Temmuz Pazartesi günü topbaşı yapacak.

ELDE 11 FUTBOLCU KALDI

2 Lig’deki mücadelesini yeni sezonda Beyaz grupta sürdürecek olan Zonguldak Kömürspor’un 2023-2024 sezonu kadrosunda sözleşmesi devam edip de takımda kalması çok güçlü ihtimal olan 11 futbolcu var. Bu futbolcuları kaleciler Egemen Yaylı ile Siraç Tüfekçi, forvet oyuncuları Embiya Ayyıldız ile Ahmet Daniel Akyıldız, sağ bek Koray Tekin Bulman, stoper/forvet Osman Paşa Zorlu, sol orta kenar Fatih Bektaş, sağ orta kenar Tarık Akcan, orta saha Mümin Uyar ile Kemal Kaan Kılıç, kanat forvet Emirhan Kocasoy oluşturuyor.

FATİH’İN GİTME İHTİMALİ VAR

Söz konusu futbolcular arasında yer alan Fatih Bektaş’ın adı uzun zamandır Süper Lig temsilcisi Hatayspor’la anılıyor.

Kırmızı-Lacivertli kulüple bir yıl daha sözleşmesi bulunan Bektaş, Zonguldak Kömürspor yönetimi tarafından Hatayspor Kulübü’ne sunulan bonservis ücretinin karşılanması durumunda Süper Lig temsilcisinin yolunu tutacak. Eğer transfer gerçekleşmezse genç yıldız bir sezon daha Zonguldak Kömürspor’un başarısı için ter dökecek.

SÖZLEŞMESİ BİTENLERDEN

HANGİLERİ KALACAK?

Eldeki mevcut 11 futbolcu dışında sözleşmesi biten oyunculardan hangileriyle yola devam edileceği konusunda kesinleşmiş net bir durum yok.

Bilindiği üzere Zonguldak Kömürspor’da, kaptanlar Hakan Çevik, Aykut Emre Yakut, Ercüment Eray Ataklı, Hüseyin Yılmaz’ın yanı sıra Ali Mert Tuncer (kaleci), Abdulkadir Özdemir, Alihan Özcan, Alper Aşkın, Emrah Taysı, Emre Kara, Hacı Ömer Doğru, Hasan Demir, Kutsuay Emir Türen, Mevlüt Çelik, Necdet Buzlu, Oğuzhan Matur, Volkan Topaloğlu, Erdem Can Polat, Halil Çiçek ve Ömer Hüseyin Aztekin’in sözleşmesi 2022-2023 sezonuyla birlikte sona erdi.

Bu futbolcular arasında yer alan Emre Kara 3. Ligde Fatsa Belediyespor’a, Oğuzhan Matur da Süper Lig temsilcisi Hatayspor’a transfer oldu.

DIŞ TRANSFERLER KİMLER?

Zonguldak Kömürspor’da iç transferde son durum böyleyken camianın asıl merak ettiği konu dış transfer. Şuana dek hiçbir oyuncuyla resmi anlamda anlaşma sağlamayan Zonguldak Kömürspor’da transfer çalışmalarının hafta sonu hareketlilik kazanacağı öğrenildi.

Yönetimindeki belirsizliğe rağmen Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir tarafından bizzat yürütülen dış transfer görüşmeleri kapsamında bugüne dek çok sayıda futbolcuyla temas kuruldu. Kimi zaman telefon, kim zaman da yüz yüze gerçekleşen görüşmeler kapsamında futbolculara transfer teklifi ileten Hürfikir’in prensipte anlaştığı birçok futbolcu var.

Bunun yanı sıra Sportif AŞ Başkanı Hürfikir’in “Benden haber bekleyin” deyip de sıraya koyduğu futbolcuların olduğu da biliniyor.

Hem prensipte anlaşılan, hem de “haber bekleyin” denilen futbolcularla Cumartesi ya da Pazar günü yeni yönetim kurulunun belirlenmesinin ardından resmi anlaşma sağlanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ