2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor’un Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir, Kanal Z televizyonunda Ercan Aygün’ün hazırlayıp sunduğu, Spor Yazarı Hüseyin Ekinci’nin yorumcululuk yaptığı spor programı Karşı Karşıya’da spor kamuoyuna seslendi. Hürfikir, kadro oluşturmakta hiçbir sıkıntı olmadığını, takımdan ayrılan futbolcuların yerlerinin bir bir doldurulacağını kaydetti.

Temiz futbol için TFF ve kurullarının alacağı bu karar milat olacaktır Temiz futbol için TFF ve kurullarının alacağı bu karar milat olacaktır

Fiziki şartların kısıtlı olmasına rağmen Zonguldak Kömürspor’un tercih edilen bir kulüp olduğunu vurgulayan Hürfikir, iyi bir takım oluşturulacağını ve geçen sezondan daha iyi bir lig sezonu geçireceklerine inandığını belirtti.

Geçen sezon ki mevcut kadrodan çok az sayıda futbolcu kaldığını, dolayısıyla 2023-2024 sezonu için yeni baştan takım oluşturacaklarını dile getiren Sportif AŞ Başkanı, hedefe oynayan iyi bir takım için transfer çalışmalarının büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

Zonguldak Kömürspor’un büyük bir kulüp olduğunu, hedefsiz olmasının mümkün olmayacağını kaydeden Başkan Hürfikir, bir ay önce başlayan transfer çalışmalarında artık sona gelindiğini, yönetimin de oluşması üzerine prensipte anlaşmaya varılan futbolcularla resmi sözleşme imzalamaya başladıklarını ifade etti.

KARAMSARLIĞA KAPILMAYIN

Futbolcu transferinden yana bir sıkıntı olmadığını, çok sayıda futbolcunun kendisine ulaşıp Zonguldak Kömürspor’da oynamak istediğini söylediğine dikkat çeken Hakan Hürfikir, “Taraftarımız karamsarlığa kapılmasın. Giden oyuncuların yerlerini bir bir dolduracağız. Transferlerimize başladık. Sapanca Gençlik'ten Haydar Deniz ile mevcut kadrodaki futbolcumuz Mevlüt Çelik’le anlaşmaya vardık. Bu imzaların devamı gelecek” dedi.

HOCAMIZI AÇIKLAYACAĞIZ

Transferde tam yetkili olan Sportif AŞ Başkanı, teknik direktöre yönelik sorulan soruya “Teknik direktör konusunu birkaç gün içinde çözüme kavuşturacağız. Şuan için kesin anlaştığımız isim yok. Görüştüğümüz, fikir aldığımız, teklif sunduğumuz isimler var. Haber bekliyoruz. Yeni hocamız da bugün, yarın belli olacak” şeklinde cevap verdi.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR HEDEFSİZ OLMAZ

“Yeni sezonda hedef ne olacak?” sorusu karşısında Hakan Hürfikir, “Önce bir kadromuzu bir oluşturalım. Takım oluşturmaktan yana sıkıntı yok. Geçmiş dönemde biz de oynayıp da ayrılan futbolcular bile geri gelmek istiyor. Futbolcular burada çok seviliyor. En ufak bir başarıda taraftarımız futbolcuyu bağrına basıyor. Burası büyük bir camia. Her ne kadar kulübümüzün fiziki şartları iyi olmasa da futbolcular buraya bir şekilde gelmek istiyor. Bizi tercih ediyorlar. İyi bir kadro kuracağız. Zonguldak Kömürspor asla hedefsiz olmaz. Geçen sezondan daha iyi bir sezon bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

 

Editör: Hüseyin EKİNCİ