Karaelmas Vergi Dairesi önünde kurulan stantta emeklilerin taleplerine destek olmak için imza toplandığını belirten Tüm Emeklilerin Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Mahmut Kılıç, şu açıklamalarda bulundu: "Emeklilerin yaşam koşulları her geçen gün daha da kötüleşmektedir. Temel tüketim ürünlerinin fiyatlarındaki artış ve yüksek enflasyon nedeniyle emekliler, yaşam mücadelesi vermektedir. Bu durum kabul edilemez ve değişmesi gerekmektedir. Bizler emekliler olarak insanca yaşamak istiyoruz ve taleplerimizin karşılanması için TBMM'ye çağrı yapıyoruz."

Kılıç, dilekçede yer alan talepleri de şu şekilde sıraladı: "2008 yılında yürürlüğe konulan yeni emeklilik yasası iptal edilmelidir. Yerine emekli örgütlerinin görüşleri alınarak yeni bir emeklilik yasası hazırlanmalıdır. Maaş güncelleme katsayısı kazanca bağlı olarak yeniden düzenlenmeli ve maaş bağlanma oranları güncellenmelidir. İntibak yasası çıkarılmalı ve emeklilere seyyanen ödeme yapılmalıdır. Ayrıca, en düşük emekli maaşı ile en düşük memur maaşı arasındaki uçurum kapatılmalıdır. Prim günü eğitim ve diğer kriterlere göre emekli maaşları kademelendirilmelidir. Sağlık hizmetlerinin ücretsiz olması ve kolay erişilebilir olması sağlanmalıdır. Bayram ikramiyeleri artırılmalı ve asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir. Emekli sendikalarının tanınması ve faaliyetlerinin engellenmemesi için uluslararası sözleşmeler esas alınmalı ve iç hukukta düzenlemeler yapılmalıdır."

Fener ve Kapuz özelleşecek mi? Ali Topaloğlu’ndan sert tepki! Fener ve Kapuz özelleşecek mi? Ali Topaloğlu’ndan sert tepki!

Emeklilerin yaşadığı sorunların çözümü için yapılan bu çağrının TBMM'de dikkate alınması ve gerekli adımların atılması bekleniyor.

Muhabir: Ersen Berk ÇELİK