Kestane Gal arısı ile mücadele sürüyor 3 bin adet böcek salımı yapıldı Kestane Gal arısı ile mücadele sürüyor 3 bin adet böcek salımı yapıldı

Bolu'da devam eden ve birçok TTK madencisinin katıldığı esrarengiz kazının sonucunda, bölgede tarihi eserler, define veya benzer değerlerin olup olmadığı merak konusu oldu. Bu gelişmeyle birlikte Zonguldak ilinin define ve tarihi eser açısından zengin olduğu ve uzmanlar tarafından bu konuda gerekli araştırmaların yapılması gerektiği ifade edildi.
Mudurnu ilçesinde gerçekleşen kazının ardından gözler çevre illere çevrildi ve bu bağlamda Zonguldak ilinin de define ve tarihi eser bakımından zengin bir geçmişe sahip olduğu ortaya çıktı.
Görüşüne başvurduğumuz uzmanlar, Zonguldak ilinin özellikle Beycuma ve Ereğli-Alaplı gibi bölgelerinin, Ereğli-Devrek yolundaki alanların define ve tarihi eser açısından yoğun olduğunu vurguluyor. Ayrıca, tarihsel olarak Devrek öncesinde ticaret yollarının bu bölgelerden geçmesi nedeniyle define ve tarihi eserlerin bu bölgelerde daha fazla bulunduğu bilgisi de paylaşılıyor.
Bununla birlikte, aynı konuda zenginliğe sahip olduğu belirtilen Bartın ilinin Hasankadı ilçesi de öne çıkıyor.
Uzmanlar, yetkililerin belirtilen bölgelerde daha fazla araştırma yaparak tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılmasını öneriyor. Define arayıcılarına karşı ise belirtilen bölgelerde üst düzeyde çalışmalar devam ediyor. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

FDDDDD

define haritası mizansel

Editör: Muhammet