Zonguldak'ta Cuma günü Kırat Mahallesi'nde meydana gelen trajik olay, Türkiye gündemini sarsmaya devam ediyor. Yanmış halde bulunan 50 yaşındaki Vezir Mohammad Nourtani'nin ölümü, şehrin daha önceki olaylarla da anılmasına neden oldu ve ülke genelinde büyük yankı uyandırdı.

Sosyal medyada olaya yönelik gelen tepkiler arasında, "Zonguldak'ta kaçak ocakta hayatını kaybeden işçinin cesedi ocak sahipleri tarafından yakıldı. Krematoryum ve patron ilişkisi oldukça uyumlu olmuş. Yerin dibine girin!" şeklinde sert ifadeler dikkat çekiyor.

Başka bir kullanıcı ise, "Zonguldak'ta madende hayatını kaybeden göçmen işçiyi yakmışlar. Tam dehşet. Ocakta zaten kaçak işçi çalıştırıldığı defalarca söylenmiş hiçbir şey yapılmamış. ‘Memlekette en ucuz kalem işçi canı’ demişti Can Atalay. Bu da yakılan göçmen işçinin yakınının feryadı..." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Olayla ilgili duyulan üzüntü ve tepkiler arasında, "Bir gün de sinemize hançer gibi saplanan haber duymadan geçirelim be! 55 yaşındaki Afganistanlı maden işçisi Zonguldak'ta kaçak ocakta öldü! Cenazesi ocak sahipleri tarafından bir araziye götürülüp yakılmış halde bulundu. Vezir Mohammad Nourtani. Allah rahmet eylesin" ifadeleri de dikkat çekiyor.

Zonguldak'taki bu korkunç olay, sosyal medyada geniş bir şekilde paylaşılırken, toplumda adalet talepleri ve iş güvenliği konusundaki endişeler de artarak devam ediyor. /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Zonguldak'ta cinayetin ardındaki şok iddialar! Her aşaması korkunç! Zonguldak'ta cinayetin ardındaki şok iddialar! Her aşaması korkunç!

AW074372_03

Erdemir'de patlama! Erdemir'de patlama!

Kentsel hareketlilik sürecinde yapılan çalışmalar anlatıldı Kentsel hareketlilik sürecinde yapılan çalışmalar anlatıldı

Deniz Yavuzyılmaz Enerji Bakanı! CHP’den “Gölge Kabineli” Yeni MYK! Deniz Yavuzyılmaz Enerji Bakanı! CHP’den “Gölge Kabineli” Yeni MYK!

Editör: Murat Barutçu