İl Özel Idare’de “Yolsuzluk” operasyonu! Gözaltılar var! İl Özel Idare’de “Yolsuzluk” operasyonu! Gözaltılar var!

Zonguldak kent merkezinde sabah saatlerinden, akşam saatlerine kadar sürekli park eden araçların çokluğu trafiği olumsuz etkiliyor.

Fevkani Köprüsü’nün yıkımı nedeniyle zaten önemli arterlerin eksik çalışması da üzerine eklenince, trafikte ilerleyemeyen sürücüler sıkıntılı anlar yaşıyor.

İstasyon caddesinde park yapılmaz levhasının altına park edip şehir merkezine yaya giden sürücüler, yine aynı mevkiide dikine park edilen araçların önüne de başka araçlar park edilince gidiş ve geliş kullanılan 4 şeritli yoldan iki araç yan yana zor geçer oluyor. Bu mevkiiye bir de Acılık bağlantı yolundaki yoğunluk eklendiğinde uzun süre trafik kilitli kalıyor.

Acılık Caddesi’nde ise durum aynı, geniş yol olmasına rağmen park eden araçlar nedeniyle trafik sürekli sıkışmakta. Bununla birlikte Acılık – Soğuksu yolu açılır açılmaz, yol kenarları oto parka dönmüş durumda.

Diğer yandan, yeni yapılan Ay Yıldız Kavşağı’ndaki 2023 köprü üzeri, Gazipaşa Caddesi yol boyu, yıkım yapılan Fevkani Köprü’nün Madenci Anıtına bağlanan bölüm, hatta buradaki boş alan dahil şehir merkezinin tamamının otoparka dönmesi şehirde yaya ve araç trafiğini olumsuz etkilemekte.

VATANDAŞ DA TEPKİLİ, SÜRÜCÜ DE…

Şehir merkezinde işleri olan yayalar ve geçmek zorunda kalan sürücüler, acilen bu parklanmaların önüne geçilmesini isteyerek, “Şehir merkezine her gün gezmek için aracıyla inenler var. Sonra da park sorunu yaşıyorlar. Zonguldak’ın her yeri dolmuşla on dakika, gereksiz benzin harcıyorlar.

Bu sürücülere her gün üst üste ceza yazılmalı ki, keyfi olarak araçlarını indirmekten vazgeçsinler. Şehirde ulaşım zaten sıkıntılı durumda iken, bir de bu parklanmalar herkesi usandırdı” şeklinde tepkilerini dile getirdiler. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Editör: Murat Barutçu