TTK 1500 işçi kura çekimi geçtiğimiz günlerde Site Spor Salonu’nda yapıldı. Kuradan ismi çıkan 1500 kişinin 300 ismi bugün Personel Daire Başkanlığı’na evraklarını teslim etmeye başladı. SGK tescil dökümü , diploma, askerlik terhis belgesi, nüfus kayıt örneği, ikametgah ve fotoğraftan oluşan evraklar, isim listesine göre TTK’ya teslim ediyor.

Evraklarını eksiksiz teslim eden madenci adayları, bu aşamadan sonra sağlık kontrolünden geçerek önemli bir adımı daha tamamlamış olacak. Öte yandan, sağlık kontrolünden de sorunsuz geçen isimler, belirlenen tarihte TTK’ya başlayacak.

Evrak teslimi için Personel Daire Başkanlığına gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdular.

BARTIN'DA 400 KİŞİ MADENCİ OLACAK

Türkiye taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'nde çalışmak üzere alınacak olan 400 işçinin ismi belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Alınacak 400 işçi için 7 bin 474 adayın isminin yer aldığı liste bilgisayar ortamında 70 bin defa karıştırılırken, kura çekimini izleyen madenci adayı ve yakınları salonda büyük heyecan yaşadı. Tedirgin ve heyecanlı bir şekilde bekleyen adaylar ve ailelerinden ismi kurada çıkanlar sevinç, çıkmayanlar ise üzüntü yaşadı.

KARABÜK'TE İŞÇİ SAHİBİ OLACAK 100 KİŞİ BELLİ OLDU

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda yer altı 'pano-ayak üretim işçisi' olarak çalışacak 100 kişi Karabük’te, elektronik kura yöntemi ile belirlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Nisan günü Karadeniz gazının devreye alındığı törende verdiği müjdenin ardından 100 işçi alımı için Karabük’te kura çekim töreni gerçekleştirildi.

Lavuar alanında çalışmalar sürüyor Lavuar alanında çalışmalar sürüyor

Konuşmaların ardından noter huzurunda yapılan kura çekiminde işe alınacak 100 maden işçisinin isimleri belirlendi. Kurada isimleri okunanlar büyük mutluluk yaşadı.

Haber: Fadime Yılmaz Elma

Editör: Murat Barutçu