ZBEÜ Fen Fakültesi Matematik Bölümü ve Matematik Topluluğu tarafından matematiğin daha fazla sevilmesi, anlaşılması, eğlenceli ve estetik yönlerinin görülmesi, tarih boyunca birçok keşif ve yeniliğe temel oluşturduğunun fark edilmesi ve diğer disiplinlerle ilişkisinin anlaşılması amacıyla "Dünya Matematik Günü" etkinliği düzenlendi.

Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Servet Karasu, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Demir, ZBEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fikret Gölgeleyen, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Kaya, çeşitli bölümlerden öğretim elemanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Özel Idare’de “Yolsuzluk” operasyonu! Gözaltılar var! İl Özel Idare’de “Yolsuzluk” operasyonu! Gözaltılar var!

Etkinlik, Matematik Topluluğu üyelerinin hazırladığı materyallerin sunulduğu stant açılışıyla başladı. Topluluk üyeleri, stantlarda matematiğin önemini, renkli, estetik ve eğlenceli yanlarını göstermeye çalıştı. Etkinlik kapsamında ZBEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fikret Gölgeleyen'in "Lebombo Kemiğinden Kuantum Bilgisayarlara Matematiksel Düşüncenin Serüveni" adlı sunumu yoğun ilgi gördü.ZBEÜ Fen Fakültesi Matematik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Can Murat Dikmen, "Bazı Fraktaller ve Fraktal Boyut" adlı bir sunum yaparak klasik geometrideki şekillerden farklı olan fraktallerin yapısından ve fraktal boyutundan bahsetti.

ZBEÜ Matematik Bölümü mezunu olan iş insanı Oğuzhan Herkiloğlu ise "Matematik ve Diğer Disiplinler" adlı sunumunda iş hayatında matematiği kullandığı alanlardan bahsederek matematiğin diğer disiplinlerle ilişkisine dair kariyer odaklı bir konuşma yaptı.

Etkinlik, belge takdimiyle sona erdi.

Kaynak: İHA