Yurtbay Seramik’in, Pelin Olgun moderatörlüğünde gerçekleştirdiği, ‘Mimarın Yolculuğu’ programının son konukları AUTOBAN Mimarlık Kurucu Ortakları Seyhan Özdemir Sarper ve Sefer Çağlar oldu. İkili, mesleki yolculuklarını Galataport Yeraltı Terminali’nde anlattı.

Yurtbay Seramik’in YouTube kanalında yayınlanan, ‘Mimarın Yolculuğu’ söyleşi serisinin yeni konukları, AUTOBAN Mimarlık Kurucu Ortakları Seyhan Özdemir Sarper ve Sefer Çağlar oldu. Pelin Olgun moderatörlüğünde Galataport Yeraltı Terminali’nde gerçekleştirilen söyleşide Seyhan Özdemir Sarper ve Sefer Çağlar öğrencilik yıllarından başlayarak mesleki yolculuklarını, AUTOBAN Mimarlık’ı, mimariye bakışlarını ve Galataport Yeraltı Terminali projesini anlattılar.

Mimar olmaya çok erken yaşlarda, ortaokul yıllarındayken karar verdiğini belirten Seyhan Özdemir Sarper, “Bir şeyler yaratmayı istiyordum, daha sonra bu yolculukta ilerledikçe daha çok sevmeye başladım. Bizimki sadece bir meslek değil aslında bir hayat biçimi. Her anınızda sizi sarmalayan, çevreleyen bir bakış açısı. Sadece işi yapmakla kalmıyorsunuz, gerçekten mimar oluyorsunuz. Öyle yaşıyor, öyle hissediyorsunuz” diyor.

Lise yıllarında ne yapması gerektiği ile ilgili çok kaygılı olduğunu ve çok araştırdığını söyleyen Sefer Çağlar ise “Babam mobilyacı, mobilyayı çok iyi biliyordum. Onunla ilgili bir şey yapmak istiyordum. Bu arayışlar sonunda beni iç mimarlığa götürdü” şeklinde konuşuyor.

Öğrencilik yıllarında Seyhan Özdemir’le Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde aynı dönemde okuduklarını belirten Çağlar, “Mimar Sinan’ın mimarlık ve iç mimarlık bölümleri aynı kattadır. O dönem beraber birçok proje yaptık. Ortam çok güzeldi, güzel sanatların birçok dalı bir aradaydı ve etkileşim içerisindeydi. Kreatif endüstride iş yapan, çalışan, üreten bizler için bulunmaz bir fırsat tabii” diyor.

Seyhan Ö. Sarper ise; “Ben mimarlık bölümündeydim, Sefer de iç mimarlık. Mimar Sinan, yaratıcı birçok disiplinin iç içe olduğu, birbirinden beslendiği bir atmosfer. Birbirimizin derslerine girebiliyorduk, ya da resim ve heykel atölyelerine girebiliyorduk. Bu açıdan çok besleyici bir ortamdı. Mimar Sinan başlı başına bir kültür zaten” ifadelerini kullanıyor.

AUTOBAN Mimarlık’ın kuruluş sürecinin de o yıllarda başladığını aktaran Seyhan Özdemir, “Temel değerlerde bulduğumuz ortaklıklardan dolayı, biz üniversiteden beri birlikte çalışmaya, üretmeye başladık. Bu birden bire ‘hadi birlikte bir şey yapalım’ demekle olmuyor. Paralel bakış açıları, ortak hedefler, vizyonlar keşfediyorsun. Küçük bir şeyden başlayıp sonra devam ediyor. Bizim yolculuğumuz, kişisel bir yolculuk ama ortaklı bir yolculuk. Üniversiteden sonraki yıllarda da, belli bir süre sonra bunu bir isimle, bir marka olarak ve bir çatı olarak belirledik” diyor.

Sefer Çağlar ise “Giriş gelişme sonuç gibi; bu 20 yıllık süreçte, ilk çok iyi başlamıştık; ortalarda çok kavga ettik, şimdi ise çok iyi bir uyum tutturduk. Çünkü yıllar içerisinde beraber bir yolculuk oluyor ve bu yolculukta biz de gelişiyoruz, değişiyoruz; hayatlarımız değişiyor; kendimizi buluyoruz” şeklinde konuşuyor. (Haber merkezi)

"Fındık para etmiyor" diyen çiftçi ağaçlarını kesti "Fındık para etmiyor" diyen çiftçi ağaçlarını kesti

Kızlarımız, Zonguldak’ın gururu oldular Kızlarımız, Zonguldak’ın gururu oldular

Şehit eşini oğlu ile karşıladı! Tabuta sarılıp dakikalarca ağladı Şehit eşini oğlu ile karşıladı! Tabuta sarılıp dakikalarca ağladı

Şehit Çaycuma’ya geldi! Şehit Çaycuma’ya geldi!

Liman işçisi ölü bulundu! Liman işçisi ölü bulundu!

Malatya’da orta büyüklükte deprem! Malatya’da orta büyüklükte deprem!

Emekli öğretmen erik ağacından düşerek öldü Emekli öğretmen erik ağacından düşerek öldü

Editör: Murat Barutçu