Şafak’ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir nostalji haberine, paylaşılan sosyal medya sayfalarında çok sayıda yorum yapıldı.

Demek ki bazı insanlar unutulmuyor…

İşte Zonguldak’ta bir dönem emniyet müdürlüğü, belediye başkanlığı ve milletvekili görevi yapan merhum GÜLTEKİN KIZILIŞIK ile ilgili yapılan yorumlardan sizin için seçtiklerimiz…

………

Erol Gökçe----GÜLTEKİN KIZILIŞIK GÜNEŞİN OĞLU NAMLI EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ...

Namık Anıl----Gültekin Kızılışık önce Zonguldak emniyet müdürü, belediye başkanı sonra da Adalet Partisinden Zonguldak milletvekilidir...

Zafer Emrullah Tozkoparan----pazarda elinde file veya torbası olmayan erkekleri dışarı çıkartırdı pazarda başıboş insan gezdirmezdi.

Mehmet Sadık Gercek----Ruhu şad olsun. Bir çanta dolusu (lobut, yay, dambl vs) jimnastik aleti ile Deniz kulübüne sabah gelir antrenmanını yapar denize girer. Çıkınca resmi kıyafetlerini giyer ve makamına giderdi. O zaman soğuksu kabadayılarını yola getiren disiplinli bir amir olarak tanınırdı. Yıllar sonra Kızılcahamam da dinlenme yerinde karşılaşıp güzel bir sohbet yapmıştık... Zonguldaklıyım deyince “bak hemşerim gelmiş” demişti. Mekanı cennet olsun.

Ekrem Kılıc----Allah rahmet eylesin.. Emniyet müdürlüğü yaptığı dönemde, Zonguldak pazar yerine filesiz kimse giremezdi.

İbrahim Körükçü----Çok disiplinli işini bilen bir başkandı. Soğuksu Cumhuriyet caddesinin altına 500 m uzunlukta bir kamyon sığacak genişlikte kanalizasyon yaptı…

Mehmet Akpınar----Pazar yerlerinde elleri arkasında gezenleri karakola çektirip gereğini yaptıran Emniyet amiri....

Hamdi Kurt----Hiç bir olumsuz yorum olmadığına göre iz bırakmış bir değer, tabi ben de tanıyordum ama yakından değil, törenlerde bahsedilen beyaz takım elbise ve papyon ile görüyordum, mekanı cennet olsun.

TC Hikmet Cinemre----Allah rahmet eylesin. Rüzgârlı bağlık köyü olarak geçiyordu. Mahalle olarak belediyeye geçmeyince elektriklermizi kesmişti hatırladığım.

Yavuz Boz----Giderken volkswagen araba aldı, plakası 67 AN 067

Abdul Kılıç----en delikanlı belediye başkanı idi Allah rahmet eylesin

Vali Hacıbektaşoğlu, KEİPA üyelerini ağırladı Vali Hacıbektaşoğlu, KEİPA üyelerini ağırladı

Bahattin Carikci----Sarhoşları Gacaya bırakırdı

Ömer Faruk Kubılay---- dönemin kabadayılarını dize getiren müdürdü. Topuklu ayakkabı veya basık topuk ayakkabı giyen, gömleğinin düğmelerini açıp göğsünü gösterenlerin vay haline! Hepsini Karakum’a getirtirdi, ondan sonra yer mi yemez mi diye sorgulardı. Bunu bana, benden 5 yaş kadar büyük bir abim anlattı. İş yerinde beraber çalışıyorduk, hala bilenler vardır; Gültekin Kızılışık müdürü.

Ahmet Öztürk----Babam yanımızda hanım olmadan pazara girmeye korkardık derdi...

Zehra Güzin Güner Gürçınar----Ayhan Işık a olan benzerliği dikkat çekerdi, şehrimizin sevilen başkanlarındandı. Mekanı cennet olsun.

Veysel Beşiroğlu----Allah rahmet eylesin Ayakkabısının topuğuna basıp gezenleri bizzat uyardığı söylenirdi

GÜLTEKİN KIZILIŞIK KİMDİR?

Ahmet Gültekin Kızılışık

(Doğum:1930, İzmir - Ölüm: 1 Ocak 2003)

Eski Zonguldak Emniyet Müdürü, Zonguldak Belediye Başkanı ve Milletvekili...

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Yüksek Polis Enstitüsü Yüksek İhtisas Kursu, ABD’de İhtisas, Hukuk Fakültesi Doktora Semineri almıştır. Isparta, Siirt, Kayseri, Zonguldak Emniyet Müdürlükleri, Kayseri Polis Okulu, Ankara Polis Koleji ve Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Ankara Trafik Müdürlüğü, Zonguldak Belediye Başkanlığı (1965-1968), Yüksek Polis Enstitüsü Trafik Hukuku Öğretim Üyeliği, Serbest Avukatlık, Türkiye Trafik Enstitüsü Araştırma ve Yayın Bölümü Başkanlığı, Alliance İnternationale De Tourisme ve Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Hukuk Müşavirliği, TBMM 5.(XVI) Dönem Zonguldak Milletvekilliği yapmıştır. Terakki mahallesinde bir sokağa adı verilmiş, sert disiplinli kişiliğiyle bilinen, genellikle papyon ve beyaz takım elbise giymesiyle hafızalarda kalan bir kişidir. Gültekin Kızılışık evli ve üç çocuk babasıydı...

(Zonguldak Nostalji)

Editör: Murat Barutçu