Yeni yıla sayılı günler kala vatandaşın bireysel kredi ve kredi kartlarına borçları katlanarak artmaya devam ediyor. Paylaşılan rakamlar geçen yıla göre icra dairelerindeki yeni dosya sayısı yüzde 59,4 artarak 13 milyon 369 bin oldu.

Rektör Kırışık akademisyenlere patent belgelerini takdim etti Rektör Kırışık akademisyenlere patent belgelerini takdim etti

Ulusal basında yer alan haberlere göre yüksek enflasyon nedeniyle artan fiyatlar vatandaşı kredi kartlarına ve bireysel kredilere yönlendirirken bankalarında alacakları bir o kadar artmaya başladı. Bankalar tarafından tahsil edilmesi gereken tutarın 8 - 15 Aralık haftasında 5,6 milyar lira daha artarak 2 trilyon 619 milyar lira olduğu belirlendi.

Aynı haftada tüketici kredilerinde 1,2 milyar liralık azalış, kredi kartı borç bakiyesinde ise 6,9 milyar liralık artış oldu.

İCRA DOSYA SAYISI 13,4 MİLYON

Bir ekonomi uzmanı icra dairelerinde dosyaların yığıldığını ifade ederek, “1 Ocak- 22 Aralık 2023 tarihleri arasında icra dairelerine gelen yeni dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59,4 oranında artarak 13 milyon 369 bini buldu. İcra dairelerine bu yıl geçen yıla göre 4 milyon 981 bin daha fazla yeni dosya geldi. Aynı dönemde, aboneliklerden kaynaklanan icradaki bazı alacaklardan yasayla vazgeçilmesinin de etkisiyle 15 milyon 24 bin dosya da ya sonuçlandırıldı ya da işlemden kaldırıldı. Dolayısıyla UYAP üzerinden açılan ve icra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı 22 Aralık itibariyle 21 milyon 569 bin oldu” ifadelerini kullandı.  (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu