Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat 2024 tarihinde, saat 14.30 sıralarında, toprak kayması meydana geldi ve milyonlarca metreküplük toprak geniş bir alanla yayıldı. Maden faciasının ardından yapılan sayımda 9 kişinin toprak altında olduğu belirlendi. Toprak altında kalanları kurtarmak için başlatılan çalışmalar sürüyor.

ZONSİAD'dan Çağlayan'a ziyaret ZONSİAD'dan Çağlayan'a ziyaret

Yaşanan felaketle ilgili çoğu kez konuyu gündeme taşıyan ve ihmal olduğunu savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, bu kez da dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un meclis denetiminden kaçırılmak istendiğini ve delillerin karartılması şüphesinin olduğunu ifade etti.

“MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU FAALİYETE GEÇİRİLMİYOR”

Yavuzyılmaz’ın konu ile ilgili açıklama şu şekilde:

“Erzincan’ın İliç İlçesindeki altın madeninde yaşanan facianın üzerinden 29 gün geçti! Partimizin girişimlerine rağmen hala Meclis Araştırma Komisyonu faaliyete geçirilmiyor. Komisyon üyelerinin resmi denetim yetkisi başlatılmadığı için delillerin karartılma şüphesi artıyor. Dönemin Çevre Bakanı Murat Kurum meclis denetiminden kaçırılmak isteniyor! Not: 14 Ekim 2022’de Amasra maden faciası yaşandıktan 12 gün sonra Meclis Araştırma Komisyonu ilk toplantısını yapmıştı.”

Whats App Image 2024 03 13 At 11.55.26 (1)

Whats App Image 2024 03 13 At 11.55.26

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA