Zonguldak Belediyesinde temizlik işçi olarak yaklaşık 8 yıldır çalışan ve aldığı maaş ile 2 ilkokul öğrencisine burs vermesi ile gündeme gelen Abdurrahman Yılmaz (53) bu kez de aldığı maaştan her ay 20 öğrenciye kırtasiye yardımı yapacağını söyledi.

Temizlik işçisi Abdurrahman Yılmaz, bu ay aldığı maaş ile 20 kişiye dağıtılmak üzere kırtasiye alarak ilk olarak belirlenen İnağzı Mahallesinde bulunan Köksal Toptan ilkokul/ortaokuluna giderek okul müdürü Erdal Aday’a teslim etti.

Her ay aldığı maaş ve yaptığı fedakarlık sonucunda kendisine maddi ve manevi yardımlar ile aldığı kırtasiyeleri teslim eden Zonguldak Belediyesi Temizlik işçisi Abdurrahman Yılmaz yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Ben sürekli sokaklarda olduğum için çok güzel tepkiler aldım. Ben öğrencilere destek olmak istiyorum. Köksal Toptan Ortaokulu ile irtibata geçtim. İlk adımı buradan attım. Eğitim aşkıyla yanıp tutuşan çocuklara destek olmak istedim. Medyada çıkan haberden sonra esnaflardan filan destekler geldi. Ben bunlarla alınan kırtasiye yardımlarını okullara dağıtmaya başladım. Okuma azmiyle yanıp tutuşan öğrencilerimiz var. Ben Zonguldak’taki iş adamlarından bir adımda kendilerinin atmasını istiyorum. Bu okulları gezerek çocuklara hediyeler vermek istiyorum”
Köksal Toptan İlkokul/Ortaokul okul müdürü Erdal Aday da, duyarlı davranışından dolayı Abdurrahman Yılmaz’a teşekkür ederek, "Bizde Abdurrahman beye bu anlamlı davranışından dolayı teşekkür ediyoruz. Keşke onun gibi herkes eğitime duyarlı ve destek olsa. Biz onu medyada gördük. Bizim okulumuzu seçtiği için teşekkür ediyorum. Okulumuza ismini veren Köksal Toptan bey  sürekli bizi arar ve yardımlarda bulunur. Bu yardımda çok anlamlı bizim için” dedi. ŞABAN YILMAZ-ZONGULDAK

Editör: Haber Merkezi