Gaz, yağ ve akaryakıt ürünlerinde özel tüketim vergisi tutarlarının yeniden belirlenmesine dair kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından akaryakıta tarihi dev zam geldi. ÖTV kararının ardından benzin ve motorin grubunda pazar gününden itibaren geçerli olacak şekilde 6 lira fiyat artışı meydana geldi. İstanbul'da benzinin litresi 28 liradan 34 liraya, motorinin litresi ise 26 liradan 32 liraya yükseldi.

Türkiye gözünü büyük bir zamla açarken, sosyal medyada ise çeşitli paylaşımlar yapıldı. Zonguldak’ın sevilen ismi Tolga Kuku ise en dikkat çekeni oldu. Kuku, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde çok sayıda kişinin demokrasi nöbetinde olduğu sırada yapılan zamları eleştirdi.

Türk Büro Sen'den farkındalık eylemine destek Türk Büro Sen'den farkındalık eylemine destek

“DARBE ÖYLE DEĞİL BÖYLE OLUR!”

Kuku’nun paylaşımı şu şekilde: “5 değil 25 TL zam yapın para lazımsa ama bu gece yapmayın. Bu milletin sizi ipten aldığı gecenin yıl dönümünde yapmayın salayı okutup arkasına uçuk zam yapmak nedir? Bu gece akaryakıta zam yapma fikri kim hangi yetkiliden çıktı? Sanki darbe öyle değil böyle olur der gibi!” Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-07-16-at-11.00.57

Editör: Murat Barutçu