Döviz kurunda yaşanan yükselme sonrası art arda gelen zamlar dar gelirlinin belini bükmeye başladı. Ulusal basında yer alan haberlere göre Merkez Bankası da yeni ekonomik kararlarla yaşanan krizi azaltmaya çalışsa da ekonomistler atılan bazı adımların yine dar gelirliyi hedef aldığını söylüyor.

Merkez Bankası'nın kredi kartlar faizlerine yönelik son kararı da böyle değerlendirildi.

Soğan 50 TL yolunda Soğan 50 TL yolunda

Banka, kredilere yönelik sadeleşme süreci kapsamında yeni kararlar aldı. Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık faiz oranı 2,89'a yükseltildi. Kredi kartı gecikme faizi ise yüzde 2,13 oldu.

Kredi kartlarına uygulanan faiz oranlarının yükseltilmesi yine dar gelirli vatandaşın cebinden çıkacak ekstra gider olarak algılandı.

Bir emekli kenti olan Zonguldak’ta ise durum daha da zorlaşmış halde. Nüfusun büyük bir bölümünü kapsayan emekli aileleri pazara bile gitmekte zorlanırken gelen son zamlarla birlikte simit satışlarının bile azaldığı gözleniyor.

Her geçen gün gelen ve adeta otomatiğe bağlanan zamlar Zonguldak’ın dar gelirli tüm ailelerini korkutuyor. (Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu