Kredi kartlarında önemli değişiklikler yapılması beklenirken, bankaların yeni kararlar aldığı ve nakit avans taksit sayısını 12'den 3'e düşürdüğü belirtildi. Ayrıca, bankaların kredi kartı limitlerini sınırlamak için çekilebilecek nakit avans miktarını kart limitinin yüzde 25'i ile sınırlandırdığı ifade edildi. Bu kararların ardında, kredi kartı harcamalarındaki artışın enflasyonu tetiklemesi ve Merkez Bankası'nın aldığı sıkılaştırma önlemleriyle ilgili olduğu düşünülüyor.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın geçen yıl yapılan enflasyon raporu toplantısında yaptığı açıklamalar da, kredi kartı harcamalarındaki artışa dikkat çekmişti. Karahan, kredi kartı harcamalarındaki yükselişi takip ettiklerini ve gerekli düzenlemeleri yapacaklarını belirtmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise bankaların kredi kartı limitlerini belirlerken kurallara uymaları gerektiğine vurgu yapmıştı. Finansal İstikrar Komitesi'nde bu konuların gündeme geldiğini ve çalışmaların devam ettiğini ifade eden Şimşek, piyasaları bozmadan bu konuları ele alacaklarını söylemişti.

Birkaç gün içinde satışa çıkacaklar! Envanter çıkartılıyor! Birkaç gün içinde satışa çıkacaklar! Envanter çıkartılıyor!

Bu gelişmeler, kredi kartlarında önümüzdeki dönemde yeni düzenlemelerin gelebileceğine işaret ediyor. Nakit avans taksit sayısının düşürülmesi, bankaların kredi kartı harcamalarını sınırlamaya yönelik ilk adımlardan biri olarak görülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi