Türkiye genelinde yeni sistem!  Yaz Tatili ve ders saatleri değişiyor Türkiye genelinde yeni sistem! Yaz Tatili ve ders saatleri değişiyor

Türk Beyin ve Sinir Cerrahları beyin damar hastalıklarındaki güncel yaklaşımları tartışmak için 8-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Zonguldak’ta buluşuyor.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ve Türk Nöroşirurji Derneği sahipliğinde, beyin damar hastalıklarının açık cerrahisi ve kapalı (Endovasküler) yöntemlerle tedavileri konusunda düzenlenecek olan Nörovasküler Sempozyumuna yaklaşık 150 hekim katılacak.

ZBEÜ Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Keskin şah damarı tıkanıklığı, anevrizma, inme gibi beyin damar hastalıklarının toplumda sık görülen sağlık sorunları arasında olduğunu ve Beyin ve Sinir Cerrahlarının bu hastalıkları açık cerrahinin yanı sıra kapalı olarak adlandırılan Endovasküler yöntemle de tedavi edebildiklerini belirtti.

Nörovasküler Sempozyumunda düzenlenecek olan Endovasküler kursunun son teknoloji simülasyon cihazları kullanılarak yapılacağını aktaran Keskin, sempozyumun gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı biyomedikal firmalarına ve desteklerini kendilerinden esirgemeyen ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer'e teşekkürlerini iletti. (Haber merkezi)

WhatsApp-Image-2023-09-07-at-14.18.11

Editör: Murat Barutçu