ZONSİAD'dan Çağlayan'a ziyaret ZONSİAD'dan Çağlayan'a ziyaret

Geçtiğimiz 7 Mart günü bir yazı yazmış ve Karaelmas Ekspresi olarak lanse edilen turistik tren seferinin bazı eksiklikler nedeniyle umulan turistik verimi sağlayamayacağını duyurmuştuk.

Altyapısı hazırlanmamış olan, gelecek konuklar için yeterli konaklama tesisine bilme sahip olmayan böyle bir sefer için bazı AKP’li isimler “işte hizmet, Zonguldak turizmde şahlanacak, kanatlanıp uçacağız” gibilerden yerel seçimler öncesi atraksiyonlar da yapmışlardı.

Yıllar önce de gündeme getirilen benzer bir projenin aynı nedenlerle işlememiş olduğunu da hatırlatarak “tren seferi yerine kaldırılan İstanbul – Zonguldak – Sinop – Samsun – Trabzon – Rize – Hopa deniz ulaşımını sağlayın, ya devlet yapsın ya da özel sektörü teşvik etsin, daha yararlı olur” önerisinde bulunmuştuk.

Yakın geçmişi bilmezlikten gelen ve sırf iş olsun diye tren seferlerini gündeme getiren zihniyet hüsrana uğradı ve 12 Nisan’da başlaması gereken Karaelmas Eksperi turistik seferleri başlayamadı. Bunun bir nedeni de 4 bin 900 lira bedelle satılan biletleri almaya gücü yetmeyen vatandaşlar oldu.

Şimdi başlamadan biten seferlerin iptal edileceği belirtiliyor. Tanıtım amaçlı düzenlenen sefer de hafızalarda bir anı olarak kalacak.

Whats App Image 2024 04 16 At 11.23.05

Whats App Image 2024 04 16 At 11.23.06 (1)

Whats App Image 2024 04 16 At 11.23.06

Muhabir: Sermet AKSU