İsmail Üstünyer seçimleri değerlendirdi İsmail Üstünyer seçimleri değerlendirdi

Zafer Partisi Zonguldak İl Başkanı Oğuzhan Turhan yazılı bir basın açıklaması yaparak cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarının önemine değindi.

Turhan yazılı açıklamasında şöyle dedi:

Büyük Türk milleti kıymetli Zonguldaklı hemşerilerim Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in onuncu yıl kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10’uncu Yıl Nutku’nda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir. Aziz Türk Milletimiz, kanıyla canıyla ortaya koyduğu kararlı ve onurlu mücadelesiyle emperyalist unsurlara karşı göğüs germiş, savaşmış ve nitekim bağımsızlığına ve egemenliğine böylelikle kavuşmuştur. Bağımsızlık, özgürlük uğruna katlanılan zor şartlar bu uğurda kaybedilen hayatlar, dökülen kanlar bizler için bugünlere ve gelecek kuşaklara sunulmak istenilen huzurlu, rahat ortamları bırakma çabası ve mücadelesi olmuştur. İçinde bulunduğumuz süreç doğrultusunda görüyoruz ki demokrasi ve özgürlük paketleri adı altında gerçekleştirilmeye çalışılan amaç ve hedefler ülkemizin kimliğine cumhuriyetimizin değerlerine karşı oynanan oyunları apaçık ortaya koymaktadır. Bariz bir şekilde görülmektedir ki ülkemiz üzerinde açılan tartışmalar milli birlik ve bütünlüğümüzü zedeleme, bölme ve parçalama çabalarının yanında sayıları 13 milyona ulaşan Sığınmacı ve kaçak sorunu ile birlikte Anadolu'yu Türk düzleştirme projesidir. Türk milletinin birlik, beraberliğine ve bağımsızlığına zarar vermeye çalışanlara karşı o dönemlerdeki gibi nasıl sahip çıktıysak bugünde Türk milleti olarak Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına varlığına ve bütünlüğüne var gücümüzle sahip çıkacağız. Herkes bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyet’i ilelebet yaşayacak ve bizlere bırakılan bu kutlu emanet daima dimdik şekilde ayakta kalacaktır.

İstiklal Harbini biz yaptık. Düşmanı biz denize döktük. Cumhuriyeti biz kurduk. Cumhuriyetimizin 100. Yılını biz inançla, imanla ve ümitle kutlayacağız. Biz, Türk Milletiyiz. Cumhuriyetin 100.yılını kutlamayanlar ise Türk Milleti’nin açık-gizli düşmanlarıdır. 29 Ekim 2023. Türk Milleti’nin 1683’de Viyana önünde başlayıp 1921’de Sakarya kıyılarına kadar süren geri çekilmesinden sonra 30 Ağustos 1922’de ilk kez ilerlediğimiz ve bu ilerlemeyi 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet ile taçlandırmamızın 100. Yıl dönümü. Biz Zafer partililer Cumhuriyetimizin büyük bir inanç ve coşku ile 100. Yılı kutluyoruz. Büyük Türk milleti 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!  Devleti ebed müddet, Yaşasın Cumhuriyet!

(Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu