Türkiye Taş Kurumu Genel Müdürlüğü, yerüstü işyerlerinde daimi işçi statüsünde çalıştırılmak üzere 44 nitelikli işçi alımı yapacağını duyurdu. İşe alınacak olan bu işçilerin belirlenmesi için noter huzurunda kura çekimi yapılacak.

Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, 7 farklı sanatta toplam 44 nitelikli işçi alımı gerçekleştirilecek. Kura çekimi sonucunda her sanatta işe alınacak açık işçi sayısı kadar "asıl" aday belirlenecekken, açık işçi sayısının 2 katı kadar da "yedek" aday belirlenecek.

Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü, başvuran adaylar arasından "asıl" ve "yedek" adayları belirlemek üzere kura çekimini gerçekleştirecek. Kura çekimi, 2 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 10.00'da Türkiye Taş Kurumu İş Sağlığı, Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı konferans salonunda Zonguldak 1. Noteri tarafından elektronik ortamda yapılacak.

Kura çekimi sonuçları, www.taskomuru.gov.tr internet adresinden adaylara duyurulacak. Ancak, kuradan çıkmış olmak tek başına işe girmeye hak kazandırmayacak. Başvuru şartlarında istenen belgelere sahip olmayan ve gerekli sağlık muayenesini geçemeyen adaylar, işe alınmayacaklar. Ayrıca, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Arşiv Araştırması'nda işe girmeye engel bir suçu olan kişiler de işe alınmayacaklar.

İşe alımıyla ilgili tüm duyuruların Türkiye Taş Kurumu internet sitesinden yapılacağı belirtilirken, kişilere ayrıca tebligat yapılmayacağı vurgulandı.

Zonguldak’ta 46 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti Zonguldak’ta 46 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA