Konser salonuna silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Konser salonuna silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Brezilyalı eski futbolcu Robinho'nun İtalya'da genç bir kadına yönelik toplu cinsel saldırıdan aldığı 9 yıl hapis cezasının ülkesinde çekmesi gerektiği kararlaştırıldı. Brezilya Yüksek Mahkemesi, Robinho'nun 2017'de aldığı cezanın ülkede de geçerli olacağına hükmetti. Ancak 40 yaşındaki Robinho'nun bu kararı temyize götürme hakkı bulunuyor ve bu süre zarfında serbest kalabileceği belirtildi.

Robinho, 2013 yılında Milan forması giydiği dönemde, Milano'da bir gece kulübünde genç bir kadına yönelik toplu tecavüze karıştığı gerekçesiyle 2017'de 9 yıl hapis cezası almıştı. İtalya Adalet Bakanlığı, Robinho'nun cezasının onanmasının ardından 2022'de Brezilya'ya iade talebi göndermişti.

Kariyerine ülkesinin Santos takımında başlayan Robinho, Real Madrid, Manchester City, Milan, Guangzhou Evergrande, Atletico Mineiro, Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir gibi takımlarda forma giymişti. Anayasa gereği vatandaşlarını başka bir ülkeye iade etmeyen Brezilya'ya 2020'de geri dönen Robinho, sembolik bir ücretle Santos'a transfer olmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi