Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı Olağan Genel Kurul toplantısı 14-16 Ağustos tarihlerinde Zonguldak’ta yapılıyor.

Toplantı öncesi ilimize gelen TGC Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu üyeleri ile birçok ilden gelen Cemiyet Başkanları Dedeman Otel’de ağırlanıyor.

Gelen misafirlerin bazıları bir gün önceden bazıları da günü birlik ilimize geldiler.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyetinin organize ettiği toplantıda, ilk gün gelen misafirler ilk olarak Zonguldak Vali yardımcısı Turgut Subaşı ve ardından Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ı makamlarında ziyaret ettiler.

Ziyarette Vali yardımcısı Subaşı ve Belediye Başkanı Alan basının önemine değinerek yapılan etkinlik için emeği  geçenlere teşekkür ettiler.

AK PARTİ MERKEZ İLÇE KONGRESİ

Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez İlçe Kongresi için hazırlıklar devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde parti binasında 10 adayın katıldığı temayül yoklamasının ardından herkes genel merkezden gelecek haberleri bekliyor.

29 Ağustos’ta şehir stadında yapılacak olan kongre için her kafadan ayrı bir ses, sosyal medyada yapılan paylaşımlarda ayrı ses çıkıyor.

Bir atasözü vardır ağzı olan konuşuyor, ama sonuçta son sözü yine AK  Parti Genel Merkezi söyleyecek.

Eylül ayında ise aday olmayacaklarını açıklayan, Çaycuma, Gökçebey, Ereğli ve Devrek ilçelerinin kongreleri yapılacak.

Bu dört ilçede aday isimleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun yaptığı açıklamada, bugüne kadar partilerine emek veren tüm ilçe başkanlarına teşekkür ederek, bundan sonra göreve geleceklere de başarılar diledi.

MASKE VE SOSYAL MESAFE

Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan corona virüs tehdidinin başladığı günden bugüne kadar yaklaşık 5.5 ay gibi bir zaman geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca öncülüğünde yürütülen çalışmalarda 30 büyükşehir ve Zonguldak ibaresi ile bugünlere kadar geldik.

Zonguldak’ta büyükşehir ibaresinin altına girdi aylarca.

Sonuçta hükümetin aldığı kararlar ile illere giriş ve çıkışlar kaldırıldı, Zonguldak’ta ilçeler arası giriş çıkışlar kaldırıldı.

Pandemi nedeniyle alınan kapatma kararlarının ardından normal gündeme dönülmeye başlandı.

Bilhassa insanlarımızın çokça olduğu kahvehaneler ve çay ocakları pandemi sürecinde kapalı kaldılar. Ardından açılması yönünde alınan karar ile kahvehanelerde oyun haricinde herşey serbest oldu.

Ama nedense, kalabalık ortamlarda vatandaşlarımız gerekli sosyal mesafe ve maske önlemini almıyorlar.

Sokakta gezenler, ya boğazının altında ya kolunda ya de elinde maskeyi takmadan geziyorlar.

Emniyet ve zabıta ekipleri günün belirli saatlerinde yapılan ihbarları değerlendirerek sosyal mesafe ve maske takmama kuralını çiğneyenlere gerekli ikazı yapıyorlar.

Bazı ilçelerimizin kaymakamları sosyal medyadan yaptığı açıklamalar ile ilçelerindeki durumun  halini açıklayarak vatandaşları ikaz ediyorlar.

Ama maalesef bakıyoruz, son günlerde ilimizde vaka sayısı artış göstermeye başladı.

İnşallah bu kurallara uyarda o sıkıntılı günlere ve sokağa çıkma uygulamasına bir daha dönmeyiz.

O yüzden vatandaşlarımız gerekli dikkati elden bırakmamalılar.