Sabahın erken saatlerinde, zifiri karanlıkta okula gitmek zorunda kalan öğrencilerin durumu, sosyal medyada büyük bir tepki ve eleştiri dalgasına neden oldu. Özellikle iktidarın henüz değişmeyen saat uygulamasını kaldırmaması konusundaki eleştiriler arttı.

Okula gitmek için evden erken saatte ve karanlıkta çıkan çocuk, markete gittiğinde ise ayakta uyuyakaldı. Çocuğun videosunun sosyal medyada paylaşılmasının ardından konuya adeta tepki yağdı.

Öğrencilerin sabah erken saatlerde karanlıkta okula gitmelerinin yanı sıra akşam saatlerinde de aynı koşullarda evlerine dönmeleri, birçok vatandaşı endişelendiriyor. Saat uygulamasına geçilmemesine yönelik tepkiler, sosyal medya platformlarında yoğun bir şekilde dile getirildi.

Doktor ve hemşirelerin de bulunduğu çeteye operasyon Doktor ve hemşirelerin de bulunduğu çeteye operasyon

Öğrencilerin eğitim haklarının gözetilmediği, okula gitmek için zorlu şartlarda mücadele etmek zorunda kaldıkları ifade edilen yorumlarda, yetkililerden bu konuda bir çözüm talep ediliyor. Saat uygulamasının değiştirilmesi veya düzenleme getirilmesi gerektiğini savunan vatandaşlar, çocukların güvenliğini ve sağlığını ön planda tutan bir yaklaşım bekliyorlar.

Konu ile ilgili yapılan bazı yorumlar şu şekilde:

“Bu sabah zifiri karanlıkta okula giderken annesiyle markete uğrayan bir çocuk ayakta uyudu. Öğrenciler bu ülkenin üvey evladı mı? Öğrenci demek sizin için ne demek? Sabahın karanlığında çocuk okula nasıl gitsin? Şu saatlere düzenleme getirin artık! Yeter artık ya!”

“Hava karanlikken okula gidip bir de kurs dershane vs diye akşamın karanlığında eve dönen öğrenciler var. Yemin ederim gün yüzü görmeden yaşıyoruz.”

“Onların umurunda mı ki... Her sabah 06.30 da başlıyorum çocukları zifiri karanlıkta uyandırmaya çalışıyorum... Bana ayrı travma, onlara ayrı travma, içim sızlıyor her sabah, oğlan karanlıkta çıkıyor, akşam karanlıkta dönüyor, tam gün okul.... Dert ya dert”

“06:45 de, okula gönderdim oğlumu. Hava karanlık 3 arkadaş birlikte gidiyor. Bazen tek gidiyor.yolda başına bişey mi geldi diye düşünüp duruyorum .Okula gidince haber etse desem , okulda telefon yasak . Bir çözüm bulunmalı .”

“Nasıl bir devlet anlamış değilim bu kadar duyarsız kalması inanılmaz dünyada örneğimiz yok”

“Yetkililer, sizin oğlunuz, kızınız, yakınınız yok mu? Halkın çocuğu servisle okula gitmiyor. Kiminin annesi yok, kiminin babası, o yolu tek başına gitmek zorunda olan küçük çocuklar var. O çocuklar zifiri karanlıkta okula gitmeyi hak etmiyor. Günışığını hak ediyor!” /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

video43.mp4_snapshot_00.06.316

video43.mp4_snapshot_00.09.875

video43.mp4_snapshot_00.01.923

video43.mp4_snapshot_00.16.943

Editör: Murat Barutçu