Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. (TCDD Taşımacılık), farklı il ve ilçelerde toplam 24 işçi alımı yapacak. İş başvuruları 23-27 Ekim tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yapılacak.

Başvuruların kabul edildiği il ve ilçeler şunlardır: Ankara, Malatya, Divriği, Kars, Yenice, Halkalı, Alsancak, Balıkesir, Bostankaya, Karaman, Afyonkarahisar, Konya.

TCDD Taşımacılık işçi alımı için belirtilen şartlar ise şu şekilde:

Başvuran adayların 18-35 yaşları arasında olmaları gerekmektedir (27 Ekim 2005 - 23 Ekim 1988 tarihleri arasında doğanlar).

KPSS sınavında en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvuruda bulunan adayların erkek olmaları gerekmektedir.

İşçi alımı için farklı pozisyonlar ve mezuniyet şartları da şu şekilde belirtildi:

Lokomotif Tamircisi "Makine Montaj İşçisi" alımı için Makine, Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Raylı Sistemler Elektrik Elektronik Teknolojisi, Raylı Sistemler Makine Teknolojisi veya Mekatronik bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.

Motor Tamircisi "Alıştırıcı-Montör (İçten Ateşlemeli Motorlar)(Deniz ve Uçak Motorları Hariç)" alımı için Otomotiv Teknolojisi mezunu olmak gerekmektedir.

Kaynakçı "Kaynakçı (Kaynakçı (Oksijen ve Elektrik)" alımı için Tüm önlisans programları MYK Belgesi olması halinde başvurulabilir.

Vagon İmal ve Tamircisi "Nezaretçi ve Ustabaşı (Makine ve Metal mamuller İmalatı)" alımı için Makine, Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Raylı Sistemler Elektrik Elektronik Teknolojisi, Raylı Sistemler Makine Teknolojisi, Mekatronik veya İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.

Elektrikçi "İşletme Elektrik Bakım Yardımcısı" alımı için Elektrik bölümünden mezun olmak gerekmektedir.

Dehşet! Sokak köpekleri kadını parçaladı Dehşet! Sokak köpekleri kadını parçaladı

TCDD Taşımacılık işçi alımı için başvuruların son tarihi 27 Ekim 2023'tür. Başvuruların İŞKUR üzerinden yapılması gerekmektedir. İlgilenen adayların belirtilen tarihler arasında başvurularını yapmaları önemlidir. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu