Zonguldak Belediye Sineması 11 yıl sonra yeniden açıldı.

Açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu Zonguldak AK Parti Milletvekili Muammer Avcı, Zonguldak Belediye Başkanı Cumhur İttifakı belediye başkan adayı Ömer Selim Alan, Ak Parti il başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, Milliyetçi Hareket Partisi il Başkanı Mustafa Öztürk, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez ilçe başkanı Çağatay İpekçi, belediye meclisi adayları çok sayıda il müdürü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devler Konservatuvarı öğretim görevlileri  ve öğrencilerinden oluşan çok sesli koro konseri düzenlendi.

Programda açılış konuşmasını yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, " Şehrimizin kalbinde müstesna bir yere sahip olan belediye sinema salonumuzu sizlerle birlikte açmanın haklı gururunu ve heyecanını yaşıyorum. Yıllarca hasret kaldığımız, tam 11 yıl aradan sonra kavuşuyoruz. Belediye sinemasının salonunu kültür ve sanatın kalbini yeniden atmaya başladığını görmek gerçekten beni heyecanlandırıyor. 1951 yılından itibaren 62 kesintisiz, kentimizin sinema kültürüne ev sahipliği yapan, belediye sinemamız, Zonguldak'ta büyüyen ve yaşayan bütün kuşakların gönül bağıdır. 1950-60 kuşağı rüzgar gibi geçti günlerinin. Fatih Sungur gösterilerinin, Erol Büyükburç ve Ziya Başkent konserlerinin Nejat Uygur Tiyatroları'nın sergilendiği bir mekan olan belediye sinemamızı bugün itibariyle siz kıymetli hemşehrilerimizin hizmetine sunmaktan gurur duyuyoruz. Kıymetli dostlar, belediye sineması bizim için sadece perde ve koltuklardan ibaret değil. Bizleri şimdi olduğu gibi yine bir araya getiren, paylaşılan kahkahaların ve hatta bazen gözyaşlarının tanı olan belediye kınamızda Eskiyi yad etmek gerçekten tarifi mümkün olmayan bir duygu. Burada düzenlenecek olan etkinlikler ve gösterimler gençlerimizden, yaşlılarımıza inşallah bütün toplumumuza hitap edecek. Çok amaçlı kullanacağımız sinema salonumuzda, sinema kongre, kültürel etkinliklerimiz başta olmak üzere birçok etkinliğe inşallah beraber tanıklık edeceğiz. Kıymetli Zonguldaklılar, değerli hemşehrilerim. Zonguldak Belediyesi çatısı altında sizlere hizmet etmekten, Zonguldak'ın bir evladı olarak şehrimizin Kültürel dokusunu güçlendirmeye siz kıymetli hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda yaşam kalitesini arttırmaya yönelik hizmetlerimizle katkıda bulunmaya vesile olmak en büyük motivasyon kaynağımız olmuştur. Sayın Bakanım, kıymetli hemşehrilerim, bulunduğumuz bu Atmosferde eminim hepiniz şu an anılarınıza keyifli bir yolculuk yapıyorsunuz. Işte bu sinerji gelecek nesillerimize de çok daha güçlü bir kültürel miras bırakmamıza umarım yardımcı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle daha nice keyifli anlar olduğunuz belediye sinemamızın yeniden açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor bu güzide mekanın şehrimize siz kıymetli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

F22B44B3 013E 450F Abef A562D548D341

3Abb8165 B5Cc 4Ff8 8236 Ab324F8A2287

Abbd3E80 2C25 4E72 Af69 Cf163Fbde099

Bc0272Dc 0935 4570 8Fe3 5Cc618A9Dc70

79F67596 429D 4164 A792 D34D56A722Eb

085114Cb Cf1B 4485 A064 6140E0Fff391

8Edd7Be3 2B45 4Ecb A9Fa 4B980B1862F9

Ardından söz alan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, " Ben yine bütün hepimiz adına, tüm Zonguldak adına Zonguldak Sayın belediye başkanımıza, Sayın Selim Alan'a Zonguldak bütün Zonguldaklıların anısını barındıran, büyüten, sevgiyi büyüten, büyüten, bütün değerleri yaşatan, büyüten bir mekan olarak  tekrar  hizmete açmasından  çok teşekkür ediyorum.  Böyle bir güzel hizmete şahit olmaktan da büyük bir keyif ve mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yine az önce çok güzel bir konser dinledik.  Zonguldak  Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na çok kıymetli sanatçılarımıza da yine çok teşekkür ediyorum. Zonguldak Cumhuriyeti'nin kuruluşundan beri ilk vilayet  ekonomide, sosyal gelişmesinde,  öncülük etmiş şehirlerden  en başta gelen şehirlerden bir tanesi yine kültür sanatta da Türkiye'nin gelişmesine öncülük etmiş şehirlerden bir tanesi yine bu kimliğini, bu hüviyetini koruyor.  Türkiye yüzyılında, Türkiye'nin yürüdüğü  yüz yılda Zonguldak'ta yine aynı öncü şehir olarak kültürde, sanatta, ekonomide yerini muhafaza edecektir" dedi.

Türkiye finallerinde Zonguldak'ı temsil edecek Türkiye finallerinde Zonguldak'ı temsil edecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Zonguldak Belediye Başkanlığımız tarafından yürütülen örnek bir restorasyon çalışması sonrasında şehrimize tekrar kazandırılan bu mekanın Zonguldaklı kardeşlerimize, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Zonguldak'ın kültür sanat iklimine önemli bir canlılık getirecek bu merkezin restorasyonunun başarıyla gerçekleştiren Zonguldak Belediyesi'ne ve özellikle kıymetli Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan beyefendiye de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Konferans, sinema ve tiyatro salonları gibi çok amaçlı hizmet vermeye başlayacak bu merkez. AK Partimizin belediyecilikte öncü ve örnek projelerinden biri oldu. Evet AK Parti belediyelerimiz belediyecilikte sadece altyapı hizmetleriyle yetinmiyor, sosyal alanlarda marka işlere imza atmaya devam ediyor. Bugün tekrar açılışını yaptığımız tarihi sinema tam 62 yıl boyunca şehrimizin kültür sanat alanına önemli katkı sağlamış fakat on bir yıl önce dönemin belediye idaresi tarafından maalesef kapısına kilit vurulmuştur. Şehirler hafızalarıyla yaşarlar. Şehirlerin hafızalarını diri tutan da işte böylesi mekanlardır. Ne mutlu bu mekanları yeniden şehirlere şehrin sakinlerine kazandıranlara. Hamdolsun biz eser ve hizmet belediyeciliği gerçek belediyecilik anlayışıyla yediden yetmiş yediye tüm vatandaşlarımızı yeniden bu mekanla buluşturuyoruz. Türkiye yüz yılında tam bandımız ve müreffeh Türkiye Yolunda kalkınma hamlelerimizi kültürden ve sanattan bağımsız tasavvur etmiyoruz. Kültür ve sanat faaliyetlerini toplumun tüm kesimlerini bir araya getirerek aralarında birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren, milletimizi ortak amaç ve duygular etrafında birleştiren, küçük bir çimento olarak görüyoruz. Sanatın belirli kalıplara sıkıştırılmasını, toplum ve siyaset mühendisliğinin bir aracı olarak kullanılmasını reddediyoruz. Buranın açılmasında restore edilmesinde emegit geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum" dedi.  (Sertaç Özdemir Fadime Yılmaz Elma)

Muhabir: Sertaç Özdemir