Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı, yaşanan pankart ve tişört krizleri nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. İki takım taraftarları arasında gerçekleşen olaylar dünya genelinde geniş yankı uyandırdı. Zonguldak’ta da maç izlemek için İncivez’de toplanan iki takımın taraftarlarının maç sonrası görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

2022-2023 sezonunu Trendyol Süper Lig'i zirvede tamamlayan Galatasaray ile Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği Süper Kupa Finali, taraftarlar arasındaki gerilim sebebiyle ertelendi. Bu durum, uluslararası basında Türklerin kırmızı çizgisinin Mustafa Kemal Atatürk olduğu vurgusunu beraberinde getirdi.

Zonguldak'ta da maçı izlemek için İncivez'de bulunan iki takımın taraftarlarının, maçın ertelenmesinin ardından bir araya gelerek İzmir Marşı'nı okuduğu görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü. Türk sporunun ezeli rakiplerinin taraftarlarının, milli değerler etrafında birleşerek sergiledikleri bu birliktelik, takdir topladı.

Taraftarların gösterdiği bu birlik ve beraberlik, sosyal medyada binlerce kullanıcı tarafından paylaşılırken, milli değerlere sahip çıkma konusundaki kararlılıkları takdirle karşılandı. Maçın ertelenmesiyle birlikte yaşanan bu olay, Türk futbolseverler arasında da gündem oluşturdu. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

zonguldak-taraftar-(4)

zonguldak-taraftar-(2)

zonguldak-taraftar-(3)

Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı

zonguldak-taraftar-(1)

Editör: Murat Barutçu