Birinci Amatör Küme’den Süper Amatör Lige yükselecek 3 takımın belli olacağı Süper Amatör Lige Yükselme Grubu’nda finalin ilk ayak maçları oynandı. Çaycuma ve Filyos’ta yaşanan heyecan kasırgası, futbolseverlere müthiş bir hafta sonu keyfi yaşattı.

Yükselme Grubu’nda günün maçlarında, A grubunda Filyos Ateşspor-Üzülmezspor, B grubunda Velioğlu Gelişimspor-Perşembe Belediyespor karşı karşıya geldi.

Filyos sahasında 2000’e yakın taraftar önünde oynanan Filyos Ateşspor-Üzülmezspor maçı, ev sahibi Filyos Ateşspor’un 5-0 farklı üstünlüğüyle sonuçlandı.

Çaycuma sentetik sahada karşı karşıya gelen Velioğlu Gelişimspor ile Perşembe Belediyespor arasındaki 90 dakika mücadelesinden gol sesi çıkmadı. Karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi. Finalin ikinci ayak maçları 27 ya da 28 Nisan’da, Üzülmezspor ve Perşembe Belediyespor’un ev sahipliğinde oynanacak.

Filyos Ateşspor, Fener sahasında oynanacak rövanş mücadelesine 5-0’lık farkın verdiği büyük avantajla gelecek. İlk maçta skor eşitliğini bozamayan Velioğlu Gelişimspor ile Perşembe Belediyespor, Perşembe sahasında bu kez nihai sonuç için çarpışacak.

Final maçları sonunda şampiyonluğa ulaşan takımlar, Süper Amatör Lige terfi edecek. Finalde kaybeden takımlar ise, 5 ve 12 Mayıs tarihlerinde çift maç eleme usulü karşı karşıya gelerek Süper Amatör Lige çıkma şanslarını sürdürecek.

Türk futbolunda bir milat olabilir... İtalya’da benzer örnek yaşanmış, Juventus küme düşürülmüştü Türk futbolunda bir milat olabilir... İtalya’da benzer örnek yaşanmış, Juventus küme düşürülmüştü

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ