İstanbul Zonguldaksporlular Derneği’nin 2018 yılında başlattığı nostalji forma projesi devam ediyor. TTK reklamlı yakalı çubuklularla başlayan nostalji serisi, bu kez ZİHNİ reklamlı efsane çubuklularla devam etti. Tıpkı orjinali gibi iplik dokuma olan formalar, kırmızı-lacivertli taraftarı yıllar öncesine götürdü.

İSTANBUL’DA yaşayan Zonguldaklılar tarafından 2009 yılında kurulan İstanbul Zonguldaksporlular Derneği, 2 yıl önce başlattığı “Nostalji Forma Projesi” kapsamında zihinlere kazınan efsane çubuklu formalarla kırmızı-lacivertli renklere gönül veren tüm herkesi yıllar öncesine götürüyor.

Kömürspor’un devamı olarak 1966 yılında Zonguldakspor adıyla kurulan 54 yıllık kulübün manevi değerlerine büyük önem veren İstanbul Zonguldaksporlular Derneği, 2018 yılında hayata geçirdiği “Nostalji Forma Projesi”ne göğüs kısmında TTK (Türkiye Taşkömürü Kurumu) yazılı yakalı çubuklu formalarla başlamıştı.

Kulübün Türkiye 1. Futbol Ligi’nde şimdiki adıyla Spor Toto Süper Ligde 1974-1988 olmak üzere aralıksız 14 yıl fırtına gibi estiği dönemde giyilen kırmızı-lacivert yakalı çubuklu formalar, orjinalinin birebir aynı tasarımıyla büyük beğeni toplamıştı.

Dernek yönetimi, projeyi bu kez bir başka özel formayla sürdürdü. 60 bine yakın üye maden işçisinden aldığı güç, “İşçi Milli takımı” unvanı ve “Vardır senin renginde şehit madenci kanı; başarılı ol ki sürsün madencinin şerefi şanı” sloganıyla Türkiye’de sayılı kulüpler arasında yer alan Zonguldakspor’un 1981-1982 ve 1982-1983 sezonlarında iç ve dış sahada giydiği iplik dokuma ve “ZİHNİ” göğüs reklamıyla zihinlere kazınan kırmızı-lacivertli çubuklu forma, İstanbul Karaköy’de hala gemicilik faaliyetlerini sürdüren firmadan alınan özel izinle 37 yıl aradan sonra 6 ve 7 numaralı olmak üzere orjinalinden farksız yeniden üretildi.

İplik dokumasıyla farklılık içeren formada, kalbin üzerine denk gelen sol tarafta madenciyi simgeleyen çekiç ve tokmağın bulunduğu kulüp amblemi yer alıyor. Amblemde sarı renkteki Zonguldakspor yazısı dikkat çekici. Renkleri şehit madencilerin kanı ve tulumundan (kırmızı-lacivert) oluşan forma renkleri arasında yer almamasına rağmen sarı rengin kullanılmasındaki amaç, madenci baretine işaret olarak biliniyor.

37 yıllık geçmişi olan ve orjinalinden sadece bir tane bulunan efsane formaların tanıtımı Başkan Koray Atalı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından dün İstanbul’da yapıldı. Büyük beğeni toplayan formalar, kırmızı-lacivertli renklere gönül veren tüm herkesi yine yıllar öncesine götürdü. Diğer formalardan farklı olarak iplik dokuma olarak üretilen formalardan 110 adet yaptırılırken, üretim sayısı talebe göre artırılacak. Formalardan almak isteyen dernek yönetimine müracaatta bulunabilir.

 “Geçmişe sahip çıkmak, Zonguldaksporlular’ın görevidir”

Nostaji forma projesiyle Zonguldaklı futbolseverleri maziye götüren İstanbul Zonguldaksporlular Derneği, bu başarılı çalışmasıyla camiadan büyük takdir gördü.

Dernek Başkanı Koray Atalı, sportif başarı ya da başarısızlık gözetmeksizin kulüp geçmişine sahip çıkmanın tüm Zonguldaksporlular’ın görevi olduğunun altını çizerek, “Zonguldakspor’un en önemli özellikleri, hemen her bir parçasının taşıdığı anlam ve kulübün derin bir maneviyata sahip olmasıdır. Kulübümüz aralıksız 14 yıl mücadele ettiği Süper Ligde o zaman ki adıyla 1. Ligde şehrimizi ve taraftarımızı gururlandırmış ve mutluluk kaynağı olmuştur. Kulübün mazisi iyi ve kötüsüyle bizimdir. Yaşatılmaya çalışılmalı ve yeni nesillere aktarılmalıdır. Sportif başarı ya da başarısızlık gözetilmeden kulübün geçmişine sahip çıkmak, biz önder Zonguldaksporlular’ın görevidir. Formalar basit giysiler değildir. Onlar; mazinin izlerini bulacağımız, giyildikleri dönemi yansıtan anıların aynasıdır. Bu bağlamda daha önceki senelerde başladığımız ve TTK reklamlı formayla açılışını yaptığımız Zonguldakspor Nostalji formaları serimize şimdi de 1981-1982 ve 1982-1983 sezonlarında giyilen Zihni reklamlı çubuklu formalarla devam ediyoruz.” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi