TÜRKİYE Masterler Veteranlar Futbol Ligi Federasyonu (TMVFLF) 2020-2021 futbol sezonu hazırlıkları kapsamında geniş kapsamlı yapılanmaya gitti. Federasyon Başkanı Kenan Gürsu öncülüğünde yürütülen çalışmalar doğrultusunda federasyon bünyesinde faaliyet gösterecek kurullar oluşturuldu.

Zonguldak’ta, futbol başta olmak üzere voleybol ve halk oyunları gibi spor branşlarında yıllardır hem başkan (DSİ Spor ve HASAD) hem de sporcu kimliğiyle başarılı çalışmalarda bulunan ayrıca 5 yıldır formasını giydiği Zonguldakspor Veteranlar Futbol takımındaki performansı üzerine Veteranlar ve Masterler Milli takımına yükselen Orhan Yazıcı, federasyonun yurt dışı faaliyetlerinde etkinlik sahibi olacak Uluslararası Sportif Faaliyetler Kurulu’nda göreve getirildi. Zonguldaklı kulüp başkanı ve veteran futbolcuya, kurulda başkan yardımcılığı unvanı verildi.

Başkanlığını Talip Dönmez’in yaptığı kurulda, Yazıcı’yla birlikte Mehmet İşman da başkan yardımcılığı görevini yürütecek.

Yeni sezona idari yönden farklı bir spor kolunda sorumluluk üstlenecek Yazıcı, başkan yardımcılığı görevini kendisine layık gören Federasyon Başkanı Kenan Gürsu ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Uluslararası Sportif Faaliyetler Kurulu dışında Disiplin Kurulu ve bölge temsilcilerinin ataması da gerçekleşti.

Disiplin Kurulu’nda Bülent Erdemir başkan, Uğur Özcan ile Ahmet Kurt başkan yardımcısı olarak görev yapacak.

Bölge temsilcileri ise, Marmara Beyaz Grup Ahmet Kurt, Marmara Kırmızı Grup Ali Şahin, Batı Karadeniz Mavi ve Yeşil grup ile Orta Karadeniz Ali Doğan, Ege Beyaz Grup Cansu Öçal’dan şeklinde gerçekleşti.

Federasyon Başkanı Kenan Gürsu, +40’ın canlı yayın konuğu oldu

YENİ SEZON ÇOK FARKLI OLACAK

Bu arada Türkiye Masterler Veteranlar Futbol Ligi Federasyonu, koronavirüs salgını nedeniyle yarıda kalan 2019-2020 futbol sezonunu mevcut haliyle tescil etti.  Bu sezonu şartlar gereği geride bırakan federasyon, hiç vakit kaybetmeden 2020-2021 sezonuna yöneldi.

Federasyon yönetimi, ligin profesyonel anlamda izlenebilirlik ve heyecan seviyesini artırmak, iller ve bölgeler arasında daha geniş kitleye ulaşabilmek ve kalite seviyesini yukarıya çıkarmak için statüyle birlikte disiplin talimatı, Türkiye şampiyonası statüsü ve Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi talimatını yeniledi.

Yapılan tüm bu değişiklikler Türkiye Masterler Veteranlar Futbol Ligi Federasyonu Başkanı Kenan Gürsu tarafından Bengü Türk’de Alpay Özer’in moderatörlüğünü yaptığı +40 adlı spor programında duyuruldu.

2020-2021 Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi sezonunun 15 kurulla yönetileceğini belirten Başkan, statü, talimat ve disiplinle ilgili çalışmaların tamamlandığını kaydetti.

Yeni sezonun geçmiş sezonlara göre daha farklı olacağını dile getiren Gürsu, “Oluşturduğumuz kurullar takımlarımıza daha iyi hizmet vermek için. Artık çok şeyler değişti. Ligimizi sıfır tavizle sürdüreceğiz. Statü ve kitapçıkta ne belirtilmişse harfiyen uygulanacaktır. 2020-2021 futbol sezonunda en az 20 takım daha aramıza katılacak. Büyük bir aile olma yolunda ilerliyoruz. Kulüplerimiz ve bünyesindeki tüm herkes bu ailenin bir parçası. Federasyon yönetimi olarak güzel bir lig sezonu geçirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Hiçbir aksaklık yaşanmaması adına tüm işlemlerimize erken başladık. Yeni sezon şimdiden tüm takımlarımıza hayırlı olsun” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi