*** Kurulduğu 2002 yılından bu yana çalıştırdığı Gaziantep Polisgücü’nde 18 yılı geride bırakan Yusuf Kasım’dan bir büyük başarı daha.

*** Ulusal ve uluslararasında sayısız şampiyonlukları bulunan Kasım, başarıdan başarıya koştuğu takımla bu kez salon hokeyinin en üst kulüp şampiyonası olan Erkekler Salon Hokeyi Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

ZONGULDAKLI antrenör Yusuf Kasım, çalıştırdığı Gaziantep Polisgücü’yle ülkemizi Erkekler Salon Hokeyi Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda temsil edecek.

Uzun futbol kariyerinin ardından eğitim için gittiği Gaziantep’te hokeyle tanışan ve 2002 yılında Gaziantep Polisgücü bünyesinde takım kurarak hokey üzerinde yoğunlaşan 44 yaşındaki antrenör, o gün bugün tam 18 yıldır Gaziantep ekibinde görev yapıyor.

Erkek ve kadınlar olmak üzere aynı anda başladığı altyapı çalışmalarıyla hokey sporunu önce il, sonra ülke genelinde yaygınlaştıran ve bu sürede Milli düzeyde önemli sporcular yetiştiren Zonguldaklı antrenör, ayrıca 18 yıllık hokey geçmişine sayısız Süper Lig ve Türkiye şampiyonlukları ile Avrupa şampiyonluğu sığdırdı.

En son Şubat ayında Antalya’nın Alanya ilçesinde yapılan Erkekler Salon Hokeyi Trophy 2020 Şampiyonası’nda (Eurohockey Indoor Club Trophy 2020) İngiltere’nin East Grinstead takımını 6-4 yenerek Avrupa şampiyonluğu unvanı kazanan Yusuf Kasım, bu başarısıyla takımı Salon Hokeyi Avrupa Kulüpler Şampiyonası’na taşıdı.

Kariyerinde bir ilk olacak

Salon hokeyinde en üst kulüp şampiyonası olan Salon Hokeyi Avrupa Kulüpler Şampiyonası, 12-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Türkiye’de düzenlenecek. Şampiyona müsabakalarına Antalya’nın Alanya ilçesi ev sahipliği yapacak.

Hokey dünyasında tüm gözlerin Türkiye’ye çevrileceği şampiyonaya, Gaziantep Polisgücü’yle birlikte Avusturya’dan Post SV, Belarus’tan HC Minsk, Hırvatistan’dan Hockey Klub Zelina,  İspanya’dan FC Barcelona, Almanya’dan Rot-Weiss Koln, Polonya’da KS Pomorzanin Torun ve Rusya’dan Dinamo Elektrostal katılacak.

Hokeyin en üst düzey organizasyonu, hem Türkiye’de yapılacak, hem de bir Türk takımın mücadele edecek olmasından dolayı ülkemiz adına ilk olma özelliği taşıyor.

Şampiyona için sıkı bir hazırlık döneminden geçecek Gaziantep Polisgücü takımı, Zonguldaklı antrenör öncülüğünde Trophy 2020 şampiyonluğundan sonra bir büyük başarı daha elde edip, kupanın sahibi olmak istiyor.

Şimdiden şampiyona havası solumaya başlayan Gaziantep Polisgücü’nde, Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan ile antrenör Yusuf Kasım, Avrupa’nın en üst seviyesindeki şampiyonaya katılacak ve aynı zamanda ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğu içinde.

Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan:

“BAŞARILI OLACAĞIZ”

Türkiye’yi temsilen katılacakları şampiyonada başarılı olmak istediklerini vurgulayan Kaplan, “Bizle birlikte 8 takım şampiyonluk mücadelesi verecek. Şubat ayında Erkekler Salon Hokeyi Trophy 2020 Şampiyonası’nda şampiyon olarak ülkemize hokeyde büyük gurur yaşatmıştık. Bu başarıyı bu kez Salon Hokeyi Avrupa Kulüpler Şampiyonası’na taşımak istiyoruz. Takıma ve teknik ekibe güvenim tam. Başarılı olacağımıza inanıyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

Antrenör Yusuf Kasım:

“KUPA ÜLKEMİZDE KALACAK”

Avrupa’nın en üst düzeydeki şampiyonasına Türkiye’nin ev sahipliği yapacak olmasının önemine vurgu yapan Yusuf Kasım ise, “Erkekler Salon Hokeyi Trophy 2020’den sonra Salon Hokeyi Avrupa Kulüpler Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olmak ülkemiz adına büyük gurur ve başarıdır. 8 takımın katılacağı şampiyonada biz de yerimizi alacağız. İspanya’dan, Almanya’dan Rusya’dan olimpiyat deneyimi yaşamış sporcuların yer aldığı takımlara karşı mücadele edeceğiz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Kulüp olarak Avrupa düzeyinde 13’üncü şampiyonamız olacak. Kupa ülkemizde kalacak. Hedefimiz kupayı Gaziantep’e getirmek” şeklinde konuştu.

Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan:

“GAZİANTEP POLİSGÜCÜ ÜLKEMİZİ GURURLANDIRACAKTIR”

Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan da, Erkekler Salon Hokeyi Avrupa Kulüpler Şampiyonası’na ülke olarak ev sahipliği yapacak olmanın gurur verici olduğunu ifade ederek, “Son yıllarda uluslararası organizasyonların ülkemize verilmesi konusunda çok yoğun bir mesai harcadık. Geçmiş yıllarda düzenlemiş olduğumuz organizasyonlar Avrupa Hokey Federasyonu tarafından tam not aldı. 2021 yılında Salon hokeyinin en üst şampiyonasını ülkemizde düzenleyeceğiz. Bu denli büyük bir turnuvayı da kusursuz şekilde gerçekleştireceğimizden eminim. Temsilcimiz Gaziantep Polisgücü’nün de bu turnuvadan ülkemizi gururlandıracak bir sonuç çıkaracağına yürekten inanıyorum” diye ifadelede bulundu.

Gruplar belli oldu

Öte yandan 8 takımın 4'erli iki grupta mücadalede edeceği şampiyonada grup kuraları çekildi. Avrupa Hokey Federasyonu tarafından çekilen kurada, temsilcimiz Gaziantep Polisgücü, Avusturya’dan Post SV, Belarus’tan HC Minsk ve Rusya’dan Dinamo Elektrostal ile B grubunu oluşturdu.

A grubunda ise, Hırvatistan’dan Hockey Klub Zelina,  İspanya’dan FC Barcelona, Almanya’dan Rot-Weiss Koln ve Polonya’da KS Pomorzanin Torun yer aldı. Fikstür, daha sonraki günlerde belli olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

 

Editör: Haber Merkezi