Zonguldak, Zonguldak olalı hiç böyle farklı yenilgi görmedi. Lacivert-Kırmızılı takım, 16’ncı hafta karşılaşmasında konuk olduğu Tarsus İdmanyurdu’na 7-1 farklı mağlup oldu. Şok yenilgi, kulüp tarihine “KARA LEKE” olarak geçti.

TARSUS İDMANYURDU / ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: 7-1

STAT: Tarsus İlçe

HAKEMLER: Abdullah Buğra Taşkınsoy, Salim Şanlıer, Şenol Bektaş

TARSUS İDMANYURDU: Barış, Aytuç, Yakup, Sefa (Dk. 63Onur), Nurullah, Yılmaz Can (Dk. 76 Cem), Mustafa, Erkam, Alperen, Ali Yavuz, Artun (Dk. 81 Emir Kaan)

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Sinan (Dk. 42 Onur Muhammet), Çağrı, Atakan (Dk. 34 Cenk), Lider, Emre Can, İsmail, Muammer, Muhammet (Dk. 55 Serhat), Onurcan, Mehmet Gürkan, Görkem

GOLLER: Dk. 7-18-76 Artun, Dk. 20 Ali, Dk. 34-45-72 Alperen (Tarsus İdmanyurdu), Dk. 32 Mehmet Gürkan (Zongludak)

SARI KARTLAR: İsmail, Çağrı, Emre Can (Zonguldak)

ZONGULDAK Kömürspor’dan izahı olmayan yenilgi... Beyaz grup ekibi, 16’ncı hafta maçında kendisi gibi 22 puana sahip Tarsus İdmanyurdu’na 7-1 farklı mağlup olarak utanç verici tarihi bir yenilgiye imza attı.

Kömürspor, zorlu deplasmanda kart cezalısı Hakan ile Metin’in yanı sıra sakatlık problemi yaşayan Berkan’dan yoksun çıktı. Maç öncesi gribal enfeksiyona yakalanan Serhat, karşılaşmaya kulübede başlarken, Emre Can ile Mehmet Gürkan da hasta hasta forma giydi.

Önemli eksiklikler nedeniyle Kömürspor, Tarsus karşısında Sinan, Çağrı, Atakan, Lider, Emre Can, İsmail, Muammer, Muhammet, Onurcan, Mehmet Gürkan ve Görkem ilk onbiriyle mücadele etti. Hakan’ın yerine stoperde görev alan Çağrı, bu sezon ilk kez ilk onbir görevi gördü.

TARSUS İLK 20 DAKİKADA İŞİ BİTİRDİ

Zonguldaklı teknik direktör Ergün Penbe’nin çalıştırdığı Tarsus İdmanyurdu maça çok hızlı başlarken, ilk 20 dakikalık bölümde 3 farklı üstünlüğü yakaladı.

7 ve 18’inci dakikalarda Artun, 20’nci dakikada Ali ile 3-0’u bularak maçı koparan ev sahibi takım, sonraki dakikalarda güle oynaya bir maç çıkardı.

Kömürspor, 32’nci dakikada Mehmet Gürkan’la farkı 2’ye düşürse de ev sahibi takım kalesindeki bu gole cevap vermekte gecikmedi. 34’üncü dakikada Alperen’le 4’üncü golü bulan Tarsus ekibi, ilk yarıda son dakikalar oynanırken Zonguldak kalesinde yine Alperen’le 5’inci golünü kaydetti. İlk yarı ev sahibi takım lehine 5-1 sona erdi.

Rakip, ikinci yarı iki gol daha buldu

İkinci yarıda skorun da avantajıyla adeta idman maçı yapan rakip, 72’de Alperen, 75’te Artun’la skoru 7-1’e taşıdı. Karşılaşma bu şekilde sona erdi.

Kömürspor, erken goller üzerine 34’üncü dakikada sol kanatta Atakan-Cenk değişikliğine gitti. Kaleci Sinan, kalesindeki 4’üncü golden sonra 42’nci dakikada yerini Onur Muhammet’e bıraktı. Onur da bu sezon ilk kez kaleye geçerken, ağlarından maalesef şansız 3 gol çıkardı. Temsilcimiz, diğer oyuncu değişikliğini 55’te Muhammet-Serhat değişikliğiyle yaparken, hastalık problemi yaşayan futbolcu etkili olamadı.

Tarihi yenilgiyle evinin yolunu büyük üzüntü ve moral bozukluğuyla tutan Kömürspor takımı 22 puanla kalırken, puantajda 8’inciliğe geriledi. Lacivert-Kırmızılı takım, ilk yarının son maçında sahasında Afyonspor’la karşılaşacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi