Maddi kriz nedeniyle dışarıdan istediği futbolcuları transfer edemeyen Zonguldak Kömürspor, çareyi kendi içinde arıyor. Teknik direktör Serkan Afacan, ilk yarıda fazla verim alamadığı futbolcuları ikinci yarıda daha fazla değerlendirip sonuç almak istiyor.

ZONGULDAK Kömürspor’un ilk yarıda çok fazla değerlendiremediği Yiğit Gökoğlan ile Berkan Akdeniz, ikinci yarıda yeni transfer etkisi gösterecek. Teknik direktör Serkan Afacan, bu iki tecrübeden ikinci yarıda daha fazla yararlanmak istiyor.

İlk yarıda ilk onbirde belli başlı isimler üzerinde duran Serkan Afacan, ikinci yarıda kadro yelpazesini geniş tutacak. Mali kriz nedeniyle transferin zora girmesi üzerine mevcut kadro içinde çözüm arayışları içinde olan Afacan, ilk yarıda çok fazla değerlendiremediği futbolcuları eksik mevkilere alternatif olarak kullanacak. Özellikle Yiğit Gökoğlan ve Berkan Akdeniz ikilisinden beklentiler çok fazla. Bu iki tecrübenin ikinci yarıda hem futbol, hem de skora katkı anlamında yeni transfer etkisi yaratması bekleniyor.

Devre arası hazırlık kampının çalışkan iki ismi, performanslarıyla ikinci yarı öncesi hazır görüntü veriyor. İkilinin form seviyesindeki artış, hem orta alanda, hem de sağ kenarda forma rekabetini artıracak. İlk yarıda genelde kenarda görmeye alıştığımız bu iki futbolcunun son durumu sevindirici. Israrla forvet transferi isteyen fakat para sıkıntısı nedeniyle yapılamayan transfer nedeniyle Afacan’a, daha önce forma giydiği takımlarda bu bölgede etki yaratan Gökoğlan’ı hücumda değerlendirme olasılığı doğacak. Deneyimli ofansın yanı sıra sakat ya da cezalı oldukları haftalarda stoperlerin yerini alan orta saha oyuncusu Berkan Akdeniz’in ikinci yarıda kendi asli mevkisi olan ön liberoda görev alarak takıma daha çok katkı sağlaması beklentiler arasında yer alıyor.

İlk yarıda üzerinde taşıdığı sakatlık psikolojisinden tamamen arınan Yiğit Gökoğlan, Antalya kampında yapılan yüklemelerle birlikte fizik-kondisyon yönünden eski formuna kavuştu. Gökoğlan’la birlikte oynama isteği ve arzusu artan Akdeniz, ikinci yarı öncesi Kömürspor’un en iyi iki transferi olacak.

Uzun sakatlık döneminin ardından bu sezon lacivert-kırmızılı formayla boy göstermeye başlayan Yiğit Gökoğlan, sakatlıktan yeni çıktığı için ilk yarıda sadece 134 dakika süre aldı. Devrenin son bölümüne doğru performansını artıran kenar hücum oyuncusu bir gole imza attı. Tecrübeli oyuncunun ikinci yarıda takıma ve skora daha fazla katkı sağlayacağından şüphe yok.

Berkan Akdeniz ise ilk yarıda 6’sı ilk onbir 9 lig maçında görev aldı. Bu maçların 6’sında 90’ar dakika sahada kalan 67 numara, toplamda 583 dakika süre aldı. Berkan’ın ilk onbirde forma giydiği maçlarda Zonguldak Kömürspor 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak hiç yenilmedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

ŞAFAK Spor’u instagramdan da takip edebilirsiniz... @fotomuhabir67

Editör: Haber Merkezi