Profesyonel liglerde yeni sezon transfer dönemi 1 Temmuz’da başlayacak. 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’u endişe verici bir düşünce sardı. Mali kriz içindeki kulüpte 25 futbolcudan 19’u serbest kalacak.

FUTBOLDA birinci transfer dönemi takviminin belli olmasının ardından gözler Zonguldak Kömürspor’a çevrildi.

2. Lig Beyaz grupta mücadele eden ve mevcut kadroda yer alan 25 futbolcudan 19’unun sözleşmesi sona eren kulüpte transfer döneminde nasıl bir yol haritası izleneceği merak ediliyor. Maddi yönden büyük sıkıntı yaşayan kulübün mevcut futbolculara olan borcuyla birlikte hem iç transfer, hem de dış transfer için kısa vadede acil olarak en az 1 milyon TL’ye ihtiyacı var.

Sabit geliri olmayan kulüp, bu parayı bulmakta büyük sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntı kısa sürede çözülmezse, iç ve dış transfer zora gireceği gibi alacağı olan birçok futbolcu hakkını Türkiye Futbol Federasyonu aracılığıyla arayacak. Alacaklar ödenmezse transfer yasağıyla karşı karşıya kalma ihtimali bile ortaya çıkacak.

10’u serbest, 9’u kiralık geldiği kulübe geri dönecek

2015-16 sezonundan bu yana 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor için yeni sezon transfer dönemi hiç kolay geçmeyecek. 25 kişilik futbolcu kadrosundan oluşan takımda kaleciler Sinan Ören ile Fatih Kaldan başta olmak üzere Hakan Çevik, İsmail Güven, Mehmet Gürkan Öztürk, Metin Yüksel, Mustafa Çınar, Ramazan Işık, Berkan Akdeniz ve Yiğit Gökoğlan’ın 1’er yıllık sözleşmeleri sona erdi.

Bu futbolcuların yanı sıra geçici transfer yoluyla kiralık olarak gelen Abdulcebrail Akbulut (Fenerbahçe) Atakan Ekiz (Adanaspor AŞ), Cenk Doğan (Cesar Grup Ümraniyespor), Gökhan Akkan (BTC Türk Yeni Malatyaspor), Görkem Güven (İstanbulspor AŞ), Muammer Sarıkaya (İstanbulspor AŞ), Muhammet Beşir (Yılport Samsunspor), Onurcan Güler (Akhisarspor) ve Serhat Baştan’ın (Ekol Göz Menemenspor) Kömürspor’la bir bağı kalmadı.

Söz konusu 19 futbolcu, koronavirüs salgını nedeniyle yarıda kalan 2. Ligin oynanması durumunda kalan 6 haftalık bölümü tamamlayıp lacivert-kırmızılı takıma veda edecek.

Kömürspor’un elinde kağıt üzerinde şuan sadece 6 futbolcu var. Bu futbolculardan Emrecan Coşkun, Muhammet Sait Özvardar ve Sezer Taşkolu'yla 2021, Yiğit Karaman ile Egemen Yaylı'nın 2022 ve Tezcan Gökmen'in 2023 yılına kadar sözleşmesi devam ediyor. Bu isimler, sözleşmeleri devam etmelerine rağmen kulübün belirleyeceği bonservis ücretini getirmeleri halinde başka bir kulübe transfer olabilecek.

Transfer piyasası düşecek

Bu arada koronavirüs salgınının olumsuz yönde etkilediği futbolda, transfer dönemi eskisi gibi pek hareketli olacak gibi görünmüyor. Zaten maddi yönden büyük kriz yaşayan kulüplerin, geçmiş yıllara nazaran yüksek transfer bedeli karşılığında futbolcu alma şansı yok. Haliyle yeni sezon transfer döneminde transfer piyasası düşük seviyede seyredecek. Transfer yapacak gücü olmayan kulüpler, daha şimdiden çareyi genç futbolcular ile altyapılarda aramaya başladı. Gençleri gelecek olarak gören kulüpler, dolayısıyla transferde lüks futbolcu alımlarından kaçınacağı gibi düşük maliyetli transferlerle kadro oluşturmaya çalışacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi