Zonguldak Kömürspor’da ilk yarının golcüleri Serhat ile Gürkan, Antalya kampında ilk yarıyı değerlendirirken, ikinci yarıdan beklentilerini dile getirdiler. İkili, yüksek bütçeli takımlara karşı mücadele etmeye çalıştıklarını ifade ederken, Play-Off’u sonuna kadar kovalayacaklarını kaydettiler.

İLK yarının golcü iki ismi Serhat Baştan ile Gürkan Öztürk, Antalya kampında sona gelinirken, ilk yarı değerlendirmesinde bulundu. Golcüler, yüksek bütçeli takımların bulunduğu grupta fena bir ilk yarı geçirmediklerini dile getirdi. Lacivert-Kırmızılı iki golcü, ikinci yarıdan umutla bahsederken, hedeflerinin Play-Off yarışı içinde olmak olduğunu aktardı.

17 hafta süren ilk yarı maratonunu 23 puanla tamamlayan Zonguldak Kömürspor, bu sürede rakip kalede 22 gol üretti. Bu gollerin 15’ini Serhat ile Gürkan kaydetti. Sol kenarda ofansif özellikli orta saha pozisyonunda görev alan Serhat 8 golle takımın en golcü ismi olurken, 9 numara forvet hattında tek adam rolü üstlenen Gürkan 7 gole imza attı.

14’ü ilk onbir 15 maçta forma giyen Serhat, Amedspor (1), Sancaktepe (2), Çorum FK (1), Şanlıurfaspor (1), Sarıyer (1), Başkent Akademi (1), Afyonspor (1) maçlarında gol sevinci yaşadı. Golcü, biri direkt kırmızı, diğeri 4 sarı kart ihlali nedeniyle iki maçta forma giyemezken, toplamda bin 217 dakika süre aldı. 11 numara, forma giydiği maçların 10’unda 90’ar dakika sahada kaldı.

Diğer golcü Gürkan ise; 16’sı ilk onbir olmak üzere 17 maçta banko oynadı. Bu maçların 10’unda 90’ar dakika sahada kalan 9 numaranın toplam performans süresi bin 377. Kırmızı kart cezalısı olduğu için bir maçta forma giyemeyen forvet oyuncusu, Kırklarelispor (1), İnegölspor (1), Hekimoğlu Trabzon (1), Şanlıurfaspor (1), Pendikspor (1), Tarsus İdmanyurdu (1), Afyonspor (1) maçlarında gol atma başarısı gösterdi.

İlk yarıda takımın 3’üncü bölge olarak nitelendirilen hücumdaki en etkili iki ismi, Antalya kampında hem kendi, hem de takımın sergilemiş olduğu performans hakkında değerlendirmede bulundu.

Zonguldak Kömürspor’da golcü orta saha kimliği kazanan Serhat Baştan, bu başarısındaki en büyük faktörün takım oyunu olduğunu belirtti. Takımdaşlık olgusunun üst seviyede olduğunu aktaran golcü futbolcu, “İlk yarı benim için çok iyi geçti. Orta saha mevkiinde olmama rağmen 8 gol buldum. Bunu tabii ki de tek başıma yapmadım. Bu başarıyı takım arkadaşlarıma borçluyum. Kendimize özgü sergilediğimiz bir takım oyunu var. Doğru pozisyon alıyoruz, topla doğru yerde buluşuyoruz. Buna bir de beceri eklenince ortaya bu tablo çıktı. Takım içinde sürekli rotasyon var. Saha içinde değişmeler oluyor, rakiplerin bizi çözmeleri biraz zaman alıyor. Bunu birçok maçta fırsata çevirdik. Devre itibariyle 23 puanımız var. Daha fazlası olabilirdi. Artık ikinci yarıya bakacağız. Daha iyi olacağımızı umut ediyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

9 numaralı formasıyla takımın gol umudu olan Gürkan, kampın çok iyi gittiğini, takım için faydalı olacak gerekli yüklemelerle ikinci yarıya hazırlandıklarını dile getirdi.

Forvet özellikli kanat oyuncusu olduğunu, Zonguldak Kömürspor’da ihtiyaçtan dolayı 9 numara pozisyonunda oynadığını dile getiren Gürkan, “İlk yarı beklentimizin altında geçti. 23 puanımız ve Play-Off hattının 7 puan gerisindeyiz. Hedeften biraz sapma oldu. Yine de çok şey kaybetmiş değiliz. İkinci yarıda en büyük hedeflerimizden biri Play-Off’a kalmak olacak.” dedi.

Grupta, Samsunspor, Manisaspor gibi yüksek bütçeli takımların olduğunu, bu takımlara karşı mücadele etmeye çalıştıklarını vurgulayan Kömürsporlu forvet, “İlk yarı itibariyle Samsunspor, Manisaspor, Sancaktepe, Hekimoğlu Trabzon ilk 5’in içinde beklediğimiz takımlardı. Çorumspor sürpriz yapıp bu takımların arasına girdi. Biz de olabilirdik. Birçok maçta büyük şansızlıklar yaşadık. Samsunspor, Manisaspor gibi takımlar bu ligin üzerinde takımlar. Bütçeleri yüksek, bu ligin üzerinde futbolcular alabiliyorlar. Fakat harcadıkları kadar oynadıklarını düşünmüyorum. Biz de elimizden geldiğince bu takımlara karşı mücadele etmeye gayret gösteriyoruz. Aslına bakarsanız çok da kötü değiliz. Şartlarımız iyileştirilmiş olsa ilk 5’in içinde çok rahat olabiliriz” şeklinde görüşlerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi