*** Ara transfer dönemiyle kadrosunu güçlendirmek isteyen Zonguldak Kömürspor’da kırmızı alarm... Lacivert-Kırmızılılar’ın yaşadığı ekonomik kriz, transfere olumsuz yönde yansıyor. Forvet, stoper ve kaleciyi öncelikli sıraya koyan kulüp, gündemindeki isimler için nabız yoklaması yapsa da iş maliyete gelince transfer sadece görüşmeyle sınırlı kalıyor.

ZONGULDAK Kömürspor Kulübü, kadrosunu güçlendirmek için fırsat bildiği ara transfer döneminde para engeline takıldı. Kulübün içinde bulunduğu ekonomik kriz, transfere olumsuz yönde yansıyor. Kulüp, eksik mevkilere transfer yapmak istese de parasızlık nedeniyle söz konusu transferler sadece düşünce aşamasında kalıyor.

Ligin ikinci yarısına Antalya’da hazırlanan Zonguldak Kömürspor, buradaki çalışmalarını 4 Ocak’ta noktalayıp Zonguldak’a dönecek. Mevcut kadroyla devam eden hazırlık kampında ilk bir haftanın sonuna gelinirken, henüz ses getirecek transferin yapılmaması taraftar arasında meraklı bekleyişi bir kat daha artırdı. Kulüp yönetimi, teknik direktör Serkan Afacan’ın hazırladığı rapor doğrultusunda eksik mevkilere transfer yapmak istese de maalesef “para engeli”ne takılıp kalıyor.

Ekonomik kriz nedeniyle satın almadan çok sezon sonuna kadar kiralama yöntemini yol edinen Kömürspor yönetimi, şuana kadar görüştüğü isimlerden yüksek maliyet nedeniyle sonuç çıkaramadı.

Futbolcuyla yapılan görüşmeler olumlu sonuçlansa da iş paraya gelince istenilen rakamlara cevap vermekte zorluk çeken yönetim, büyük bir transfer çıkmazının içine girdi. Transfer olsun diye transfer yapmak istemeyen, eksik mevkiler için mümkün olduğunca nokta atışında bulunmak isteyen yönetim, özellikle en ihtiyaç duyulan bu dönemde şehirden de yeteri kadar destek göremeyince eli kolu bağlı, çaresiz bir şekilde beklemek zorunda kalıyor.

Kaleci, stoper ve forvet transferleri kesinlikle yapılmalı

TRANSFER YAPILMAZSA İŞİMİZ ÇOK ZOR

İLK yarıyı kısıtlı kadrosuyla en iyi yerde tamamlayan Zonguldak Kömürspor’un ikinci yarı öncesi kadrosunu güçlendirmesi şart. 17 hafta süren ilk yarı boyunca dar kadro sebebiyle birçok maçta sıkıntı yaşayan Kömürspor takımı, ikinci yarıya geniş kadro ve skora katkı sağlayacak zengin yedek kulübesiyle girmek zorunda. Aksi durumda lacivert-kırmızılı renkler, ilk yarıda yaşadığı sıkıntıların iki kat fazlasıyla ikinci yarıda karşı karşıya kalacak.

Bu sıkıntıların yaşanmaması için Serkan hocanın öncelikli sıraya koyup alınmasını şart kıldığı kaleci, stoper ve forvet transferleri biran evvel gerçekleşmeli. Bu transferler yapılmazsa zaten ilk yarıda problem haline gelen hücum, savunma ve kalede çözülmesi güç sıkıntılar doğacak.

Sinan 3 sarı kartta, sakatlık ihtimali de

göz önünde bulundurulmalı

Kaleci Sinan’ın 3 sarı kart sınırında olması ve sakatlığının nüksetmesinin ihtimal olduğu Kömürspor’da, gol yükünü çeken Serhat (8) ile Mehmet Gürkan’ın (7) sakatlık ve ceza olasılıkları da göze alınırsa her iki mevki için alternatif üretmek zorlaşacak. Stoper mevkiinde Hakan ve Emre Can ikilisi dışında 3’üncü bir stoperin olmaması, bu iki futbolcunun cezalı ve sakat olduğu dönemlerde orta alandan Berkan’ın bu bölgede mecburi oynamak zorunda kalması kadronun yetersizliğini gözler önüne seriyor. Dolayısıyla bu bölge için de şart haline gelen transferler için şuana kadar olumlu sonuca varılamaması büyük endişe oluşturuyor.

Rakipler kadrolarını bir bir güçlendiriyor, Kömürspor ise mevcut kadroyla idare ediyor

MADDİ DESTEK GEREKİYOR

TRANSFERDE sessiz takımlar arasında başı çeken Zonguldak Kömürspor, ilk yarıyı her ne kadar 23 puanla tamamlasa da eğer kadrosunu güçlendirmezse ikinci yarıda bu rakamı yakalaması mümkün olmayacak.

Hem üstte, hem altta yer alan rakip takımlar hemen her gün transfer haberleriyle gündeme gelirken, Zonguldak Kömürspor’un henüz istediği transferleri yapamaması dikkat çekici. Rakipler güçlenirken, temsilcimizin zaten sıkıntılı bir ilk yarı geçiren mevcut kadroyla devam etmesi kulübün ve takımın durumunu özetliyor. Takım, ikinci yarıya takviyesiz kadrosuyla girdiği takdirde puantajda aşağılarda kalması içten bile olmayacak. Sıkıntılı bir süreç yaşanmaması ve istenilen transferlerin biran evvel yapılabilmesi için kulübe acilen maddi kaynak sağlanması gerekiyor. Kulüp yönetimi, Vali Erdoğan Bektaş ile Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başta olmak üzere şehrin önde gelen sivil toplum kuruluşları, işadamları ve sanayicilerden maddi destek bekliyor. Bu destek sağlandığı takdirde kadrosunu güçlendirme olanağına sahip olacak Zonguldak Kömürspor, ikinci yarıda Play-Off yarışını sonuna kadar zorlama şansı yakalayacak.

Bu arada Zonguldak Kömürspor’u Play-Off yarışının içinde görmek isteyen fakat transferdeki sessizlik nedeniyle endişe ve korku içinde olan taraftar, sosyal medyada oluşturdukları grup ve platformlarda şehrin önde gelen isimlerine seslenirken, Zonguldak'ın tek profesyonel takımına maddi destek konusunda biran evvel çözüm üretilmesi mesajını verdiler.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi