*** Kömürspor’un yerinin üst ligler olduğunu vurgulayan Afacan, birlik-beraberliğin altını çizdi, Vali ve Belediye Başkanı liderliğinde Zonguldak’ı önce 1. Lig, oradan da Süper Lige çıkarabileceklerine dikkat çekti.

Zonguldak Kömürspor’la ikinci teknik direktörlük serüvenine hazırlanan Serkan Afacan, Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci’yle yeni sezona ilişkin söyleşide bulundu. En büyük hayalinin Zonguldak Kömürspor’u 1. Lige çıkarmak olduğunu dile getiren Afacan, doğru planlama ve kulüp yapılanmasıyla bu hayali gerçekleştirebileceklerine inanıyor.

Kısa bir süre önce lacivert-kırmızılı kulüple 2020-2021 sezonu için yeniden anlaşma sağlayan Afacan hoca, kadro yapılanması için çalışmalarını memleketinde sürdürüyor. İç ve dış transfer listesini oluşturarak yönetime sunan hoca, söz konusu transferlerin gerçekleşmesi için 2020-2021 sezonu transfer bütçesinin oluşturulmasını bekliyor.

Serkan Afacan için transferle birlikte kamp ve konaklama tesisi, antrenman sahası gibi konular da büyük önem teşkil ediyor. Geçen sezon bu iki konuda takım halinde büyük sorunlar yaşanıldığını anımsatan Afacan, yeni sezonda aynı sıkıntılarla karşı karşıya kalınmaması için söz konusu bu eksikliklerin biran evvel giderilmesinin şart olduğunu kaydetti.

ARTIK LİG ATLAMAMIZ GEREKİYOR

Zonguldak Kömürspor’un 4 sezondur 2. Ligde mücadele ettiğine ve artık bir üst lige çıkması gerektiğine değinen Serkan Afacan, futbol şehri olan Zonguldak’ta şampiyonluk potansiyelinin fazlasıyla olduğunu, şehir olarak sağlanacak birlik-beraberlikle beraber bu hedefe kolaylıkla ulaşılabileceğine dikkat çekti.

2. Ligde, Süper Ligde oynamış sayılı takımlar arasında yer aldıklarını ama artık daha üst liglerde yer almaları gerektiğini vurgulayan Kömürspor’un teknik patronu, “2. Ligde, Süper Lig’de oynamış sayılı 6-7 kulüpten biriyiz. 4 sezondur bu ligde mücadele ediyoruz. 5’inci sezon şampiyonluk istiyoruz. Bu zor bir şey değil. Doğru planlama ve kulüp yapılanmasıyla hedefimize ulaşabiliriz. Pandemi sonrası oynanan 2. Lig play-off maçlarını takip ediyorum. Rakiplerimiz Manisa, Sancaktepe, Hekimoğlu Trabzon ve İnegöl’i izledim. Ligde bu takımları birçok kez yendik. İnanın Play-Off’ta olamadığımız için çok üzülüyorum. Maddi sorunu aşabilmiş olsaydık, bu 4 takımdan biri biz olabilirdik. Eminim ki Play-Off’ta da şampiyon olurduk. Koca bir sezonun heba olmasına üzülüyorum. Şuan 1. Ligde olabilirdik. Ama yine de geç kalınmış sayılmaz. 2020-2021 sezonunda 1. Lige çıkabiliriz. Bunu başarabilmek için şehir olarak birlik-beraberliği sağlamalıyız. Bu takım nasıl ki 4 yılda 2 şampiyonluk yaşadı, bir şampiyonluk daha yaşayabilir. Şehir yeter ki bize inansın, güvensin.” dedi.

VALİ BEY İLE BELEDİYE BAŞKANI

LİDERLİĞİNDE BAŞARABİLİRİZ

Zonguldak’taki ikinci görev yılında şampiyonluğu çok isteyen Serkan Afacan’ın, tek yumruk misali bir bütün olarak hareket etmeleri halinde 1. Lig hayalinin gerçek olacağına inancı tam.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın liderliğinde, Belediye Başkanı Selim Alan’ın mutlak destekleri ve sivil toplum kuruluşları, işadamları, sanayiciler, holding ve fabrikalarının sağlayacağı katkılarla Zonguldak Kömürspor’un rahatlıkla şampiyonluğa oynayabileceğini belirten hoca, konuya ilişkin sözlerini şöyle tamamladı:

“1. Lig’de, 2. Ligde ya da 3. Ligde şampiyon olan takım ve illere bakın. Başarının sırrı şehirde konsorsiyumun sağlanması. Zonguldak şehri olarak bunu sağlayabilirsek, şampiyonluk kaçınılmaz olur. Sayın Vali Mustafa Tutulmaz ile Belediye Başkanı Selim Alan’ın yapacağı liderlik, Zonguldak Kömürspor’u 1. Lige taşıyabilir. Kömürspor’un 1. Lige çıkması demek, şehrin her yönüyle 1. Lige çıkması demek. Şehrin gelişmesi, büyümesi, tanıtımında futbol olmazsa olmaz. Bunun farkına artık varalım. Dediğim gibi konsorsiyumu biran evvel oluşturalım, Zonguldak Kömürspor’u daha önemli yerlere çıkaralım.”

İYİ BİR TAKIM KURMAK İSTİYORUZ

Transfer konusuna da değinen lacivert-kırmızılı hoca, geçen sezon kadro seviyesinin altına düşmek istemediklerini, hatta daha üst seviyede bir kadro kurup şampiyonluğu ya da play-offu zorlamak istediklerini belirtti.

Mevcut kadrodan yola devam etmek istedikleri futbolcular olduğunu, dışarıdan da takviyelerde bulunacaklarını aktaran Serkan Afacan, bütçe oluşturulur oluşturulmaz listedeki futbolcularla görüşmelerin başlayacağını dile getirdi.

İyi bir kadro kurmak istediklerinin altını çizen Afacan hoca, “Transfer için gerekli bütçe rakamını yönetime ilettim. Anlaşma sağlanabilmesi için bütçenin oluşturulmasını bekliyorum. 19 futbolcunun sözleşmesi bitti. Geçen sezonki gibi yeni baştan takım kurmayacağız. Zorunlu haller dışında hiçbir takım kadronun tamamını gönderip sil baştan takım kurmaz. Bu büyük risktir. İskelet kadro dediğimiz bütünlüğü korumalıyız. Mevcut kadromuzdan yola devam etmek istediklerimiz var. Ayrıca dışarıdan takviyelerimiz olacak. Bunları düşünürken diğer yandan da kamp ve konaklama tesisi ile antrenman sahası eksikliklerinin giderilmiş olması gerekiyor. Futbolcular bu şehri seviyorlar. Burada oynanan futboldan keyif alıyorlar. Fakat bu tek başına yeterli bir durum değil. Onlar saha içinde sorumluluklarını yerine getirirken, bizim de saha dışında yerine getirmemiz gereken sorumluluklar var. Antrenman sahası, kamp ve konaklama tesisi bir kulüpte olması gereken faktörler. Bunları sağlarsak istediğimiz futbolcuyu Zonguldak’a getirebiliriz. Geçen sezon ki kadro seviyesinin altına düşmek istemiyoruz. Hatta seviyeyi yukarıya çıkarıp şampiyonluğu ya da play-offu kovalamayı hedefliyoruz. Zonguldak Kömürspor’a bu yakışır. Zonguldak Kömürspor hiçbir zaman hedefsiz olmaz, olamaz. Küme düşmemeye oynamak ne bizim gibi büyük düşünenlere, ne de o koca bir şehre yakışır. Dolayısıyla Zonguldak’ı yine en iyi şekilde temsil edecek bir takım oluşturacağız” diye konuştu.

CAMİA KENETLENMESİ BAŞARIYI GETİRİR

Zonguldak Kömürspor’un büyük bir camia olduğunu, yurt genelinde ve dışında sayısı oldukça fazla taraftarıyla Türkiye’de ender kulüpler arasında yer aldığını aktaran Serkan hoca, her zaman yanlarında olan taraftara teşekkür etti.

Zonguldak Kömürspor taraftarının, kelime anlamı “hiçbir karşılık beklemeden, iyi günde, kötü günde, sadakatle destek” olan taraftarlığı layıkıyla yaptığına dikkat çeken Afacan, “Futbolda taraftarlık önemli bir olgudur. Zonguldak Kömürspor taraftarı, taraftarlığın kelime anlamını her zaman yanımızda olarak fazlasıyla gösterdi. Taraftarımız yeni sezonda da yanımızda olacaktır. İl ve yurt dışında da önemli bir taraftar sayısına sahibiz. Maçlarımıza gelemeyen fakat kulübe destek vermek isteyen gurbetçilerimiz var. Bizleri sosyal medya üzerinden takip ediyorlar. Bu gurbetçilerimizin ekonomik anlamla sağlayacağı destek de kulüp için büyük önem taşıyor” şeklinde ifadelerde bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi