Zonguldak spor kamuoyunu bir aya yakın süredir meşgul eden 2. Lig ekibi Zonguldak Kömürspor'un satışı konusu tamamıyla kapandı. Dün Futbol Şube Sorumlusu Hacı Demir’in, “Satılmadı, satılmayacak” şeklinde yaptığı açıklamanın ardından bu kez kulübü satın almak isteyen Dubai Kraliyet Aileleri İş Konseyi Başkanı Süleyman Taşçı konuştu.

Taşçı, kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Zonguldak Kömürspor’u ilk etapta PTT 1. Lige, ardından da tüm Zonguldaklılar’ın hayali olan Süper Lige çıkarmak amacı taşıdığını kaydetti.

Satış konusunun şimdilik mümkün olmadığını belirten Taşçı, “Bir Zonguldaklı olarak Zonguldak Kömürspor’un Süper Ligde olmasını çok arzu ediyorum. Amacım buydu. Bu amaç doğrultusunda Zonguldak Kömürspor yönetimiyle yaklaşık bir aydır görüşmeler yapıyoruz. Ben ilk gün ne söylediysem, sözümde durdum. Bu süreç içinde Valimiz, Zonguldak Belediye Başkanımız ve birçok yetkili ile görüşmeler yaptık. Gelinen noktada Kraliyet Ailelerimiz dışında kendi imkanlarımızla ayırdığımız 4 milyon TL’lik bütçeyi kendilerine söyledik. Ancak, bizim düşündüğümüz bütçenin yaklaşık dört katı bir rakamda ısrar edildi. Ve sonuçta da dün sayın Hacı Demir bir açıklama yaparak “Duyduk duymadık demeyin, Zonguldakspor satılmadı, satılmayacak” diyerek son noktayı koydu. Bu iyi niyetli girişimimiz şimdilik sonuç vermemiş olabilir. Niyet iyi olduktan sonra başarıya ulaşmak için A planı olmuyorsa B, C, D planları her zaman vardır” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi