2. Lig temsilcisi, yeni sezon teknik direktör ve futbolcu yapılanması için kolları sıvadı. Lacivert-Kırmızılı kulübün ilk işi teknik direktör konusunu çözüme kavuşturmak. Kulüp yönetimi, 31 Mayıs’ta 1 yıllık sözleşmesi sona eren Serkan Afacan’la yeni sezonda da devam etme kararı aldı.

BEYAZ grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’da yönetim, bir yandan koronavirüs salgını nedeniyle tatil edilen 2019-2020 sezonuyla ilgili gelişmeleri takip ederken, diğer yandan yavaş yavaş 2020-2021 sezonu planlamasına başladı.

Kulüp yönetimi, planlama kapsamında gündemin ilk sırasına teknik direktörü aldı. Kısıtlı imkanlara ve büyük zorluklara rağmen başarılı bir sezon geçiren mevcut teknik direktör Serkan Afacan’dan memnun olan yönetim, 48 yaşındaki hocayla 2020-2021 sezonu için yakın zamanda sözleşme yenilemeyi düşünüyor.

Zonguldak’ta meslek kariyerinde büyük bir sıçrama yaparak profesyonel futbol liglerinde önemli teknik direktörler arasında yerini alan Afacan da Zonguldak Kömürspor’la ikinci döneme sıcak bakıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle evinde izole olan ve 2019-2020 sezonunun akıbetinin netliğe kavuşmasını bekleyen lacivert-kırmızılı hoca, sezonla ilgili ne karar çıkarsa çıksın yeni sezon için Kömürspor Kulübü’yle sözleşme tazeleyecek.

Antrenman sahası sorunu ile kamp ve konaklama binası sorununun çözülmesini bekliyor

AYNI SIKINTILARI YAŞAMAK İSTEMİYOR

Zonguldak Kömürspor’daki ilk yılında futbolun yanı sıra antrenman sahası, stat zemini, kulüp tesisi gibi saha dışı konularla da epey meşgul olan Serkan Afacan, özellikle antrenman sahası, zemin, kamp ve konaklama binası konularına kafa yordu.

Kulübün kendisine ait antrenman sahası olmadığı için maçların oynandığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nı kullanmak zorunda kalan, zaman zaman 56 kilometre uzaklıktaki Devrek İlçe Stadı’nda giden Afacan, ayrıca bozuk olan stat zemini nedeniyle takıma tam manasıyla istediği futbolu oynatamazken, misafirhanede konaklanıldığı için maçlar öncesinde maalesef kapsamlı bir kamp ortamı oluşturamadı.

Yeni sezon öncesi bu sorunların ortadan kalkmasını isteyen Serkan Afacan için antrenman sahası ile kamp ve konaklama binası olmazsa olmazlar arasında. Kömürsporlu hoca, bu iki sorunun ortadan kalkması halinde futbola ilişkin geriye pek fazla sorun kalmayacağı düşüncesi içinde.

Geçen sezon kurulan genç ağırlıklı kadronun yeni sezonda da kurulabileceği fikri taşıyan başarılı teknik adamın en büyük hayali Zonguldak Kömürspor’u bir üst lige çıkarmak.

Küme düşer gözüyle bakılan takımı uzun süre play-off yarışı içinde tuttu

BAŞARILI BİR İSTATİSTİĞİ VAR

Meslek kariyerinde tek sorumlu teknik adam olarak ilk kez Zonguldak Kömürspor’da görev alan Balıkesirli çalıştırıcı, lacivert-kırmızılı renkler altında geride kalan 28 haftada başarılı bir istatistik ortaya koydu.

Afacan yönetimindeki Zonguldak Kömürspor, 28 haftalık periyotta 9 galibiyet, 9 beraberlik, 10 yenilgi alarak 36 puan topladı. Sezon başında küme düşer gözüyle bakılan genç takımı 5’inci hafta sonunda 3’üncü sıraya kadar taşıyarak biran da dikkatleri üzerine çeken Serkan hoca, sezon boyunca devam eden sıkıntılara rağmen takımı 22’nci haftaya kadar play-off yarışının içinde tuttu.

İlk yıl tutturduğu başarı ortalamasıyla Zonguldak Kömürspor tribünlerinde 7’den 77’ye tüm herkesin sevdiği hoca haline gelen Serkan Afacan’la devam edilecek olması, taraftar bazında da büyük bir memnuniyet oluşturdu. HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi