Haftayı 4 gollü galibiyetle kapatan Zonguldak Kömürspor, geride kalan 8 haftada kalesinde sadece 5 gol gördü. Elmas, Beyaz grupta Samsunspor’la birlikte en az gol yiyen iki takımdan biri.

ZONGULDAK Kömürspor, ilk 8 haftada skor başarısıyla birlikte savunmasıyla da ön plana çıktı. Beyaz grup temsilcisi, 8 maçta yediği 5 golle 18 takım arasında en az gol yiyen ikinci takım oldu.

Bu sezon kaleci Sinan Ören dışında savunma hattını yeni baştan kuran Zonguldak Kömürspor’da Hakan Çelik, Emre Can Coşkun (Berkan Akdeniz) stoperde, Ramazan Işık sağ bekte, Cenk Doğan sol bekte görev alıyor. 8 haftalık periyotta bir ya da iki maçlığına nadiren değişen savunma bloğu, maç başına gol yeme oranını 1’in altına düşürdü. Geçmiş yıllardaki ortalama baz alındığında savunmadaki başarı seviyesini yukarıya çıkardığı görülen Kömürspor’un 8 haftalık maç başına gol yeme oranı 0,625.

Kömürspor, 8’inci hafta itibariyle 2018-19 sezonunda 10, 2017-18 sezonunda 11, 2016-2017 sezonunda 7 gol yemişti.

EN AZ GOL YİYEN İKİNCİ TAKIM

ZONGULDAK Kömürspor, oynadığı 8 maçın 4’ünde kalesini gole kapalı tuttu. Diğer 4 maçta ise ağlarında 5 gol gördü. Manisa FK, Kırklareli ve Hekimoğlu Trabzon maçlarında 1’er gol yiyen Lacivert-Kırmızılı takım, sadece Yeni Çorumspor maçında kalesinde 2 gol birden gördü. Toplamda yediği 5 golle Beyaz grubun en az gol yiyen ikinci takımı olan Kömürspor, bu yönüyle dikkatleri üzerine çekti. Grupta en az gol yiyen takım, 4 golle ikinci sıradaki Samsunspor.

Bu arada Kömürspor’da 1’inci kaleci pozisyonundaki Sinan Ören 8 maçın 5’inde, ikinci kaleci konumundaki Mustafa Söylemez ise 2’sinde görev aldı. İki kaleci, 4’üncü haftada İnegölspor maçında 45’er dakika görev aldı.

Manisa FK, Amedspor, Kırklarelispor, İnegölspor (ilk yarı), Hacettepespor, Hekimoğlu Trabzon maçlarında kaleyi koruyan Sinan, bu maçların 3’ünde gol yemezken, 3’ünde kalesinden 1’er gol çıkardı.

Sinan’ın sakatlığı döneminde kaleye geçen Mustafa, İnegölspor maçının 2’nci yarısında, Sancaktepe FK ve Yeni Çorumspor maçlarında kaleyi korudu. İnegölspor ve Sancaktepe maçlarında kalesini gole kapatan genç eldiven, Yeni Çorumspor maçında 2 gol yedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi