Zonguldak Kömürspor, 13 Haziran’da start alacak lige 3 hafta öncesinden hazırlanmaya başlayacak. Takımın 8 ila 10 Mayıs tarihleri arasında toplanması planlanıyor. Salgın henüz geçmemişken antrenmanların başlayacak olması futbolcularda büyük bir endişeye neden oldu.

Koronavirüs salgınına önlem amaçlı alınan tedbirler kapsamında diğer ligler gibi 19 Mart’ta ertelenen 2. Lig Beyaz grubun kalan 6 haftası 13 Haziran’da başlayıp 18 Temmuz’da sona erecek. 36 puanla 10’uncu sırada yer alan Zonguldak Kömürspor, hazırlıklarına 3 hafta öncesinden start verecek. Teknik direktör Serkan Afacan’ın hazırladığı hazırlık programına göre takım 8 ila 10 Mayıs tarihleri arasında toplanıp hazırlıklarına başlayacak.

Lacivert-Kırmızılı takım, 19 Mart’tan 13 Haziran’a uzun futbol sessizliğini 1922 Konyaspor’la oynayacağı 29’uncu hafta maçıyla bozacak. Bu maçın ardından temsilcimiz, Gümüşhanespor (D), Pendikspor (E), Başkent Akademispor (D), Tarsus İdmanyurdu (E) ve Afyonspor (D) maçlarıyla sezonu tamamlayacak. Kömürspor’un, bulunduğu konum itibariyle ne play-off iddiası, ne de küme düşme tehlikesi var.

Konaklama tesisleri otel olacak

Fener’deki kulüp tesisleri tadilatta olduğu için sezon başından bu yana DSİ’ye ait misafirhanede konaklayan Zonguldak Kömürspor, erteleme döneminin ardından konaklama için Dedeman Otel’i kullanacak. Sağlık tedbirleri kapsamında otelin bir katı kulübe tahsis edilecek. Salgın riski devam ettiği için sağlık tedbirleri en üst seviyede tutulacak. Antrenmanlara gidiş-gelişler için iki otobüs tahsisi şartıyla birlikte antrenmanlarda hijyen ve sosyal mesafe kuralına dikkat edilecek.

Lig sonrası play-off var

Temmuz ayında bitirilmesi planlanan 2. Ligde sezon 34 haftayla sınırlı kalmayacak. Normal sezonun bitmesinin ardından 1. Lige çıkacak 3’üncü takımın belirlenmesi için play-off müsabakaları başlayacak. Play-Off’la birlikte lig takvimi Ağustos ayına sarkacak.

Samsunspor’un 73 puanla lider olduğu Beyaz grupta, 63 puanla ikinci Manisa FK, 55 puanla üçüncü Hakimoğlu Trabzon, 52 puanla dördüncü Sancaktepe FK ve 45 puanla beşinci İnegölspor play-off hattını oluşturuyor. Bu takımları izleyen 43’er puanlı Afyonspor ile Tarsus İdmanyurdu ve 40’ar puanlı Pendikspor ile Sarıyer’in de play-off iddiası var.

29’uncu haftayla başlayacak Beyaz grupta, Amedspor-Tarsus İdmanyurdu, Hekimoğlu Trabzon-Sarıyer, İnegölspor-Pendikspor, Kırklarelispor-Başkent Akademispor, Zonguldak Kömürspor-1922 Konyaspor, Sancaktepe FK-Gümüşhanespor, Manisa FK-Afyonspor, Hacettepespor-Samsunspor, Çorum FK-Şanlıurfaspor maçları oynanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi