Devre arası kadro ve teknik ekip yeniliğine rağmen ikinci yarıya mağlubiyetle başlayan Ereğli Belediyespor, 15’inci haftada hayati maçlarından birini oynayacak. Eflatun-Beyazlı takımın rakibi takipçisi Beyköy Belediyespor. Atakan Gültekin’in kazanmaktan başka çaresi yok.

BÖLGESEL Amatör Ligde kötü bir lig sezonu geçiren Ereğli Belediyespor’da gözler Beyköy Belediyespor maçına yoğunlaştı. 4 maçtır galip gelemeyen takımın kazanmaktan başka bir alternatifi yok.

Devre arasında teknik ekip ve kadroda yapılanmaya giden Ereğli Belediyespor, yeni bir sayfa açarak başladığı ikinci yarının ilk haftasında lider Kırıkkale Büyük Anadoluspor’a 1-0 mağlup olarak kötü gidişatını sürdürdü. Ligde en son 10’uncu haftada Yaylacık Gençlikspor karşısında galibiyet sevinci yaşayan bu maçın ardından oynadığı 4 maçta 3 puanı bir arada göremeyen Ereğli ekibi, puantajda 15 puanla 13’üncü sırada yer alıyor. Direkt küme düşecek son iki basamağın eşiğinde yer alan Ereğli Belediyespor, bira önce tehlikeli bölgeden uzaklaşıp rahat bir nefes almak istiyor.

Tek düşünce galibiyet

Ereğli takımı, hafta sonu saha ve seyircisi önünde kendisini 7 puan geriden takip eden Beyköy Belediyespor’la karşılaşacak. Atakan Gültekin ve öğrencileri bu maça hayati gözle bakıyor. Galibiyet halinde rakibiyle aradaki puan farkını açacak olan Eflatun-Beyazlı renkler, yenilgi halinde ise rakibin farkı kapatmasına izin verip ilerleyen haftalar öncesi kendisini iyice ateşin içine atacak.

Bu yönüyle sezonun en kritik maçlarından birini oynayacak Eflatun-Beyazlı takımda tek düşünce galibiyet. Ereğli’de görevine yenilgiyle başlayan teknik patron Atakan Gültekin, taraftarının önünde oynayacağı maçı kazanıp camiaya uzun aradan sonra 3 puan sevinci yaşatmayı arzuluyor.

İlk yarıda yenemedi

Ereğli Belediyespor-Beyköy Belediyespor arasında 15’inci hafta maçı 26 Ocak Pazar günü saat 14.00’te Şehit Vefa Karakurdu Stadı’nda oynanacak. İki takım arasında ilk yarıda Düzce’de oynanan maç, karşılıklı gollerle 1-1 sona ermişti. İkinci yarıda iç sahadaki ilk maçını oynayacak Ereğli Belediyespor, sahasındaki son maçta Keçiören Belediyesi Bağlumspor’la 1-1 berabere kalmıştı.

Eflatun-Beyazlı takım, ligde geriden kalan 14 maçta 3 galibiyet, 6 beraberlik, 5 yenilgi aldı. 14 gol atan takımın kalesinde gördüğü gol sayısı da 14.

Bu arada Kırıkkale Büyük Anadoluspor maçında sakatlanan kaleci Tuğrul ile stoper Vijdan Beyköy maçında oynayamayacak. Vijdan'ın takıma geri dönmesinin en az 2 haftayı bulacağı, sakatlığı ciddi boyutta olan kaleci Tuğrul'un ise yetişmesinin zor olduğu belirtildi,

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi