Kriz psikolojisini üzerinden atan Lacivert-Kırmızılı takım artık tam manasıyla Manisa FK maçı havasını solumaya başladı. Serkan Afacan ve öğrencileri, ikinci yarının açılış haftasında oynayacakları zorlu maça yoğunlaştı. Açılışı puan ya da puanlarla yapmak tek düşünce.

ANTALYA kampında patlak veren ve izin sonrası devam eden para krizinin dün itibariyle çözüme kavuşturulmasıyla birlikte kriz psikolojisinden tamamen kurtulan Zonguldak Kömürspor, ikinci yarının ilk haftasında oynanacak Manisa FK maçına yoğunlaştı. İki günlük rötarın ardından dün şehre dönerek idmanlara başlayan futbolcular, ciddi manada ilk idmanı bugün maçın oynanacağı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda gerçekleştirdi.

13.30’daki idmana sakatlık problemi yaşayan Onurcan Güler ile gribal enfeksiyona yakalayan Görkem Güven katılmazken, yeni transfer edilen forvet oyuncusu Muhammet Beşir takımla ilk kez sahne aldı. Beşir’in ilk 11’de görev alması bekleniyor. Onurcan’ın oynayıp oynamayacağı yarın ki son durumuna göre netlik kazanacak. Görkem’in yerine ise sağ kulvarda Yiğit Gökoğlan forma giyecek.

Teknik direktör Serkan Afacan’ın 10 dakikaya yakın süren konuşmasının ardından başlayan idman programı, taktik çalışmayla son buldu.12 gün süren devre arası kampında fizik-kondisyon ağırlıklı yükleme çalışmalarıyla ikinci yarıya hazır hale gelen futbolcular, ilk idmanla birlikte artık tamamen Manisa FK maçı moduna girmiş durumda.

Hem ekonomik bütçe, hem de kadro yönünden grubun en iyi iki takımından biriyle oynanacak karşılaşmaya konsantre olan futbolcu grubu güçlü rakipten çekinmiyor. Futbolcular, iç saha ve seyirci avantajını iyi kullanıp arzu ettikleri puan ya da puanlara ulaşmak istiyor.

KOLAY MAÇ OLMAYACAK

İyi bir devre arası hazırlık dönemi geçiren ve dünden itibaren krizin etkisini üzerinden atarak normal lig düzenine geri dönüş yapan Zonguldak Kömürspor, taraftarının önünde oynayacağı maçtan puanla ayrılıp ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

Lacivert-Kırmızılı takımda teknik patron Afacan, hesaplarını galibiyet üzerine yaparken, her ihtimali göz önünde bulundurup zorlu karşılaşmada B planını kenarda hazır bekletecek. Galibiyeti ilk hedef olarak belirleyen Afacan, maçın gidişatına göre strateji geliştirip “Yenemiyorsan yenilme” mantığı üzerine kurulu B planını devreye sokacak. Liderden alınacak 1 puan bile Kömürspor için iyi bir sonuç olacak. Dolayısıyla puan ya da puanlar üzerine taktik plan geliştiren Afacan, bu düşüncesini futbolculara yansıtıp motivasyonu yüksek tutuyor.

Bu arada kamp döneminde hemen her futbolcunun form grafiğini yüksek seviyeye çıkarması, ilk 11’i oluşturma konusunda tatlı bir telaş oluşturdu. Futbolcuların ilk 11’de oynama isteğiyle birlikte oluşan rekabet, Serkan hocada büyük bir memnuniyet oluşturdu.

Zonguldak Kömürspor, ilk yarıda Manisa’da oynadığı maçı 1-0 kaybetmişti

RÖVANŞI ALMAK İSTİYOR

LACİVERT-Kırmızılı takım, 1 Eylül 2019 tarihinde karşılaştığı Manisa FK’yla 4 ay aradan sonra ikinci kez karşı karşıya gelecek. Deplasmanda oynanan maçta rakibine 17’nci dakikada yediği golle 1-0 mağlup olan Kömürspor, söz konusu bu maçta son dakikada net gol pozisyonundan yararlanamayınca beraberliği son dakikada kaçırmıştı. Bu maçı hala unutamayan Zonguldak ekibi, bu kez kendi saha ve seyircisi önünde karşılaşacağı liderden rövanşı almak istiyor.

Serkan hocanın her ne kadar lider pozisyonunda olsa da liderden hiçbir çekincesi yok. İlk yarıda birçok önemli rakipten puan çıkarmasını bilen Afacan, Manisa ekibinden puan ya da puanlar alıp yine adından söz ettirmenin peşinde.

Kömürspor, ilk yarıdaki maçta Sinan Ören, Cenk Doğan, Çağrı Dişsiz, Hakan Çevik, Ramazan Işık, Oğuzhan Yıldırım, İsmail Güven, Muammer Sarıkaya, Serhat Baştan, Tezcan Gökmen ve Görkem Güven ilk 11’iyle mücadele etmiş, Onurcan Güler, Berkan Akdeniz ve Mehmet Gürkan sonradan oyuna dahil olan isimler olmuştu.

Kömürspor 2, Manisa 3 maçtır kazanamıyor

AÇILIŞTA karşılaşacak Zonguldak ile Manisa, ilk yarının son haftalarında peş peşe kayıplar yaşadı. Ev sahibi rolündeki Zonguldak Kömürspor son 2, Manisa ise son 3 maçta galip gelemedi.

Kömürspor, Tarsus İdmanyurdu yenilgisi ve Afyonspor beraberliğiyle son iki haftayı galibiyet suskunluğuyla geçerken, Manisa temsilcisi Kırklareli ve Sancaktepe beraberlikleri dışında İnegölspor’a mağlup olarak son 3 haftayı 3 puan sessizliğiyle geride bıraktı.

18’inci hafta maçı öncesi Zonguldak Kömürspor 23 puanla 9’uncu, Manisa FK 42 puanla ilk sırada bulunuyor. İki takım da devrenin kapanış haftasını berabere skorlarla geride bıraktı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

       

Editör: Haber Merkezi