ZONGULDAK’TA, toprak zeminli olduğu için 2009 yılında futbolu kapatılarak kaderine terk edilen Üzülmez Gönül Alışır sahasıyla ilgili önemli gelişme. Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 2020 yılı spor yatırımları arasına alınarak yeniden futbola kazandırılmak istenen sahanın ihale tarihi 18 Ağustos olarak belirlendi. Sentetik zemin, tribün ve idari bina yapım işiyle 11 yıl aradan sonra futbola açılacak saha, Zonguldak merkezdeki kulüplerde büyük bir sevinç oluşturdu.  

Üzülmez Gönül Alışır sahası projesi, zemin, tribün ve tesis binası şeklinde üç ana unsuru kapsayacak şekilde hazırlandı. Zemini sentetik çim olacak sahanın tıpkı eskiden olduğu gibi her iki tarafında portatif tribün olacak. Proje, futbolcu, kadın ve erkek hakem soyunma odaları ile idari personel odasının yer alacağı tesis binasıyla birlikte eksiksiz tamamlanacak.

Merkezde yeteri sayıda saha olmadığından dolayı belli başlı bir-iki sahada yoğunlaşan maç trafiğini hafifletecek saha, yapımı tamamlandığında amatör futbolun önemli eksikliğini giderecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi